Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerk Waubach neemt televisiemissen over van Meerssen

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 12:10

De televisiemis van de KRO wordt op zondag 10 februari uitgezonden vanuit de Sint-Josephkerk in Waubach.

Dat meldt het bisdom Roermond.

Zondagmis
De KRO zendt elke zondag een mis uit op de televisie. Die mis komt altijd vanuit een ander bisdom. Dit keer is het bisdom Roermond weer aan de beurt. Maar het is voor het eerst dat de uitzending plaatsvindt vanuit de kerk in Waubach.

Stokje doorgeven
De afgelopen vijf jaar kwamen de televisiemissen van het bisdom Roermond telkens vanuit de Sacramentsbasiliek in Meerssen. En daarvoor kwamen de tv-missen uit Tegelen en Venray.

Even wennen
Voor de parochianen in Waubach zullen de televisiemissen even wennen worden, verwacht het bisdom. Normaal begint de zondagmis om 11:30 uur. De televisiemis begint een uurtje eerder, om 10:30 uur. Op zondagen dat de televisiemissen vanuit Waubach komen, vervallen de missen in Rimburg.

Publiek welkom
Wie de televisiemissen vanuit de kerk in Waubach wil bijwonen, is volgens het bisdom van harte welkom. Publiek moet wel op tijd aanwezig zijn.

Data
Dit jaar zullen er televisiemissen vanuit de kerk in Waubach worden uitgezonden op 24 maart, 26 mei, 7 juli, 25 augustus, 20 oktober en 22 december. De missen worden die dagen uitgezonden op NPO2 om 10:30 uur.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen