Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerckhoffs over pauze Dumoulin: 'Niet zien aankomen'

Geplaatst opzaterdag 23 januari 2021 - 18:35

Het besluit van Tom Dumoulin om voorlopig te stoppen met wielrennen komt voor wielerjournalist Raymond Kerckhoffs als een verrassing. "Het voelt voor mij echt als donderslag bij heldere hemel."

Dat zei Kerckhoffs zaterdagavond in L1mburg Centraal.

Onbepaalde tijd
Dumoulin maakte zaterdagmiddag bekend voorlopig te stoppen met wielrennen. De Maastrichtenaar gaat voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof. Dumoulin zegt dat hij het afgelopen jaar zichzelf vergeten is en zich onder meer de vraag gaat stellen of hij nog wielrenner wil zijn. Kerckhoffs hoorde vrijdagavond van het besluit en was verrast. "Dit had ik niet zien aankomen. Het feit dat hij aangeeft blij te zijn met zijn besluit, geeft aan hoe diep het zat."

Lees ook: Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen

Champs-Élysées
Dumoulin gaf afgelopen september na afloop van de laatste etappe van de Tour de France in Parijs al aan dat hij serieus had overwogen om te stoppen als wielrenner. "Achteraf gezien was zijn uitspraak op de Champs-Élysées een signaal waarmee hij mensen mee heeft willen wakker maken." Kerckhoffs denkt dat Dumoulin misschien al vanaf de Giro-zege van de Maastrichtenaar in 2017 'niet lekker in zijn vel zit'.

Tijdspanne
Kerckhoffs denkt dat Dumoulin voorlopig afstand moet nemen van de wielersport. "Het is te hopen dat de beelden van de wielerwedstrijden bij hem dadelijk weer beginnen te kriebelen." Volgens Kerckhoffs moet er geen specifieke planning worden gemaakt voor de terugkeer van Dumoulin: "Je moet de tijdspanne loslaten. Dit gaat om de psyche van een mens en het geluk van hem is belangrijker dan het sportieve."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen