Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerckhoffs: 'Niet verder gaan met bondscoach Gunnewijk'

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 21:50

Raymond Kerckhoffs vindt dat Loes Gunnewijk vervangen moet worden als bondscoach van de Nederlandse wielrensters. Volgens de wielerjournalist ging er te veel mis tijdens de Olympische Spelen en het WK Wielrennen.

Kerckhoffs deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Belgiƫ
Het Wereldkampioenschap wielrennen in Belgiƫ eindigde voor de Nederlandse vrouwen in een drama. De vrouwen waren absoluut favoriet voor de wereldtitel, maar Marianne Vos moest genoegen nemen met zilver. Na afloop was er veel kritiek op het strijdplan van de Oranjevrouwen, ook van Kerckhoffs. "Daar heeft geen ploeg gestaan, daar hebben acht eenlingen gereden. Je zag vanuit het helikopterbeeld zeven plukjes oranje."

Plan
Volgens Kerckhoffs was er geen duidelijk strijdplan. "Dat mag je de bondscoach aanrekenen. Je moet eigenlijk 15 kilometer lang constant demarreren, maar dat gebeurde niet. Het was los zand. Dat zei ook iedereen, behalve de bondscoach."

Lees ook: Vollering emotioneel: 'Ik denk niet dat ze blij met me zijn'

Contracten
De contracten van een aantal bondscoaches bij de KNWU werden al voor het WK verlengd, ook die van Loes Gunnewijk. "Dat is voor mij totaal onbegrijpelijk. Je hebt drie wedstrijden: de Olympische Spelen, het EK en het WK. Daarna moet je pas gaan evalueren en conclusies trekken." De wielerjournalist heeft wel een idee waarom het contract van Gunnewijk toch al eerder werd verlengd. "Over een paar weken wordt Wouter Bos de nieuwe voorzitter van de KNWU. Ik denk dat een aantal mensen niet wilden wachten en snel de beslissing hebben doorgevoerd om een bepaalde macht binnen de KNWU te houden." Volgens Kerckhoffs waren een aantal mensen van het hoofdbestuur ook niet op de hoogte van de nieuwe arbeidsovereenkomsten.

Andere bondscoach
De journalist uit Ubachsberg ziet een contractverlenging voor Gunnewijk niet zitten. "Iedereen weet dat er communicatiefouten zijn gemaakt bij de Olympische Spelen en nu zijn er ook fouten gemaakt bij het WK. We moeten niet verder gaan met zo'n bondscoach."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen