Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerckhoffs: 'Maak me zorgen over wedstrijdritme Dumoulin'

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2022 - 7:00

Wieleranalist Raymond Kerckhoffs maakt zich zorgen over het geringe aantal wedstrijdkilometers van Tom Dumoulin in aanloop naar de Ronde van Italië. "Hij rijdt alleen nog de Ronde van Catalonië en de Amstel Gold Race."

Kerckhoffs was maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten Sport.

Video: L1

Incasseren
Dumoulin miste afgelopen zaterdag de Strade Bianche door een positieve coronatest. Volgens Kerckhoffs was dat een tegenvaller voor de Maastrichtenaar. "De UAE Tour viel toch een beetje tegen voor Dumoulin. In de tijdrit was hij prima, maar bergop kon hij niet het vermogen brengen. Dat zal hem toch niet lekker hebben gezeten", aldus de wieleranalist. "Dan ga je naar de Strade Bianche. Dan word je in de ochtend wakker, moet je als eerste testen en krijg je te horen dat je positief bent. Het beginnen wel heel veel klappen te worden die hij moet incasseren."

Lees ook: Tom Dumoulin is niet fit en mist Strade Bianche

Week
De positieve coronatest van Dumoulin heeft ook nog gevolgen voor het trainingsprogramma van de Maastrichtenaar. "Ik heb vanuit het peloton gehoord dat je dan toch een week je programma niet kunt rijden", aldus Kerckhoffs. "Dat is voor de Giro d'Italia geen probleem, maar voor de Ronde van Catalonië over een paar weken kan dat wel al effect hebben."

Wedstrijdritme
Volgens Kerckhoffs zegt het tijdsverlies van Dumoulin in de UAE Tour nog niet heel veel voor de Ronde van Italië. "Waar ik me wel zorgen over maak, is dat het steeds duidelijker wordt dat hij behoefte heeft aan wedstrijdritme. Hij rijdt alleen nog Catalonië en de Amstel Gold Race (op 10 april red.) en dan gaat hij op hoogtestage in voorbereiding op de Giro d'Italia. Ik had liever gehad dat hij eerst de Ronde van Romandië zou rijden en dan naar de Giro zou gaan", vertelt Kerckhoffs, die denkt dat het programma niet meer gewijzigd zal worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen