Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerckhoffs adviseert Dumoulin: 'Richt vizier op de Tour'

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 19:31

Terwijl het erop lijkt dat Tom Dumoulin zijn pijlen op de Giro d'Italia richt, zegt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs dat 2019 juist het jaar is om de Tour de France te winnen.

Kerckhoffs adviseerde Team Sunweb maandagavond in L1mburg Centraal.

Nieuwelingen
"Ga met z'n allen om de tafel om de boel nog een keer te evalueren en kom tot de conclusie dat 2019 dé kans is om de Tour te winnen." Volgens Kerckhoffs heeft de Maastrichtenaar qua keuze voor parcours gelijk, maar is het deelnemersveld in de Ronde van Italië sterker dan die in de grote Franse ronde. "Het is maar net de vraag hoe sterk de nieuwelingen Primož Roglič, Egan Bernal en de broertjes Simon en Adam Yates dan zijn. In maart won Bernal Parijs-Nice en in de Tirreno reden Roglič, Adam Yates en Jakob Fuglsang met gemak bij Dumoulin weg."

Tourwinnaars op retour
Volgens de wielerkenner zijn de tourwinnaars van de afgelopen vier jaar op hun retour. "Chris Froome en Geraint Thomas zijn over hun top heen. Zij zijn op dit moment ver weg van hun oude niveau." Daarnaast begrijpt Kerckhoffs niet dat Dumoulin met een 'B-ploeg' naar Italië wordt gestuurd, terwijl er voor de Ronde van Frankrijk een A-ploeg paraat staat. "Het is te hopen dat Dumoulin de eerste dagen van de Giro vol voor de ritzeges gaat en zich vervolgens voorbereidt op de Tour."

Voordat de Maastrichtenaar zijn kansen beproeft in de Giro heeft hij nog één wedstrijd op kalender staan. Op 28 april verschijnt Dumoulin aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Het startschot van de Giro klinkt op 11 mei.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen