Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerckhoffs adviseert Dumoulin: 'Richt vizier op de Tour'

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 19:31

Terwijl het erop lijkt dat Tom Dumoulin zijn pijlen op de Giro d'Italia richt, zegt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs dat 2019 juist het jaar is om de Tour de France te winnen.

Kerckhoffs adviseerde Team Sunweb maandagavond in L1mburg Centraal.

Nieuwelingen
"Ga met z'n allen om de tafel om de boel nog een keer te evalueren en kom tot de conclusie dat 2019 dé kans is om de Tour te winnen." Volgens Kerckhoffs heeft de Maastrichtenaar qua keuze voor parcours gelijk, maar is het deelnemersveld in de Ronde van Italië sterker dan die in de grote Franse ronde. "Het is maar net de vraag hoe sterk de nieuwelingen Primož Roglič, Egan Bernal en de broertjes Simon en Adam Yates dan zijn. In maart won Bernal Parijs-Nice en in de Tirreno reden Roglič, Adam Yates en Jakob Fuglsang met gemak bij Dumoulin weg."

Tourwinnaars op retour
Volgens de wielerkenner zijn de tourwinnaars van de afgelopen vier jaar op hun retour. "Chris Froome en Geraint Thomas zijn over hun top heen. Zij zijn op dit moment ver weg van hun oude niveau." Daarnaast begrijpt Kerckhoffs niet dat Dumoulin met een 'B-ploeg' naar Italië wordt gestuurd, terwijl er voor de Ronde van Frankrijk een A-ploeg paraat staat. "Het is te hopen dat Dumoulin de eerste dagen van de Giro vol voor de ritzeges gaat en zich vervolgens voorbereidt op de Tour."

Voordat de Maastrichtenaar zijn kansen beproeft in de Giro heeft hij nog één wedstrijd op kalender staan. Op 28 april verschijnt Dumoulin aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Het startschot van de Giro klinkt op 11 mei.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen