Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerckhoffs adviseert Dumoulin: 'Richt vizier op de Tour'

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 19:31

Terwijl het erop lijkt dat Tom Dumoulin zijn pijlen op de Giro d'Italia richt, zegt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs dat 2019 juist het jaar is om de Tour de France te winnen.

Kerckhoffs adviseerde Team Sunweb maandagavond in L1mburg Centraal.

Nieuwelingen
"Ga met z'n allen om de tafel om de boel nog een keer te evalueren en kom tot de conclusie dat 2019 dé kans is om de Tour te winnen." Volgens Kerckhoffs heeft de Maastrichtenaar qua keuze voor parcours gelijk, maar is het deelnemersveld in de Ronde van Italië sterker dan die in de grote Franse ronde. "Het is maar net de vraag hoe sterk de nieuwelingen Primož Roglič, Egan Bernal en de broertjes Simon en Adam Yates dan zijn. In maart won Bernal Parijs-Nice en in de Tirreno reden Roglič, Adam Yates en Jakob Fuglsang met gemak bij Dumoulin weg."

Tourwinnaars op retour
Volgens de wielerkenner zijn de tourwinnaars van de afgelopen vier jaar op hun retour. "Chris Froome en Geraint Thomas zijn over hun top heen. Zij zijn op dit moment ver weg van hun oude niveau." Daarnaast begrijpt Kerckhoffs niet dat Dumoulin met een 'B-ploeg' naar Italië wordt gestuurd, terwijl er voor de Ronde van Frankrijk een A-ploeg paraat staat. "Het is te hopen dat Dumoulin de eerste dagen van de Giro vol voor de ritzeges gaat en zich vervolgens voorbereidt op de Tour."

Voordat de Maastrichtenaar zijn kansen beproeft in de Giro heeft hij nog één wedstrijd op kalender staan. Op 28 april verschijnt Dumoulin aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Het startschot van de Giro klinkt op 11 mei.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen