Overslaan en naar de inhoud gaan

Kentekenherkenning in flitspalen aan binnenwegen

Geplaatst opzondag 12 november 2017 - 14:24

Behalve langs snelwegen komen er ook aan binnenwegen camera's met nummerplaatherkenning, de zogeheten ANPR-camera's.

Verschillende van die camera's komen in flitspalen in Limburg te hangen, meldt de NOS.

Politiecomputer
In de regio's Venlo en Maastricht zijn elk zes camera's gepland die kentekens scannen en meteen door de politiecomputer halen. Op die manier wil de politie bijvoorbeeld openstaande verkeersboetes achterhalen of voorkomen dat gestolen auto's de grens over gaan.

Flitspalen
Ongeveer 130 van zulke camera's hangen al boven verschillende snelwegen. Dat ze ook op lokale wegen worden geplaatst is nieuw. In totaal komen er in Nederland 200 bij. Behalve de twaalf in Venlo en Maastricht komen ze ook in Swalmen, Sittard, de omgeving van Beek, rond Gulpen en bij Simpelveld.

Privacy
De politie meldt dat kentekengegevens van voertuigen die niet gesignaleerd staan, meteen worden gewist. Er is echter wetgeving in de maak dat ook die gegevens bewaard kunnen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen