Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kennis inwoners Kronenberg ingezet voor duurzame buurt

Geplaatst opzaterdag 22 september 2018 - 10:53

In Kronenberg maken inwoners sinds kort gebruik van elkaars kennis bij het creëren van een duurzame buurt.

Piet Selen nam het initiatief om de koppen bij elkaar te steken. Doel is om inwoners met vragen over duurzame investeringen te helpen.

Duizenden
Geert Geurts uit Kronenberg wilde gaan investeren in zonnepanelen, maar wist niet hoe hij dat aan moest pakken. "Zoek maar eens op internet naar type zonnepanelen. Je vindt er duizenden." Zijn kennis over deze duurzame zonne-energie reikte niet zover.

Deskundigheid
Inwoners werken nu samen om dat soort problemen als buren gezamenlijk op te lossen. "Je maakt gebruik van de deskundigheid van mensen in je eigen dorp", vertelt Selen. Concreet betekende dat dat een dorpsbewoner met verstand van zonnepanelen Geert Geurts hielp bij de aanschaf daarvan.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen