Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kennis inwoners Kronenberg ingezet voor duurzame buurt

Geplaatst opzaterdag 22 september 2018 - 10:53

In Kronenberg maken inwoners sinds kort gebruik van elkaars kennis bij het creëren van een duurzame buurt.

Piet Selen nam het initiatief om de koppen bij elkaar te steken. Doel is om inwoners met vragen over duurzame investeringen te helpen.

Duizenden
Geert Geurts uit Kronenberg wilde gaan investeren in zonnepanelen, maar wist niet hoe hij dat aan moest pakken. "Zoek maar eens op internet naar type zonnepanelen. Je vindt er duizenden." Zijn kennis over deze duurzame zonne-energie reikte niet zover.

Deskundigheid
Inwoners werken nu samen om dat soort problemen als buren gezamenlijk op te lossen. "Je maakt gebruik van de deskundigheid van mensen in je eigen dorp", vertelt Selen. Concreet betekende dat dat een dorpsbewoner met verstand van zonnepanelen Geert Geurts hielp bij de aanschaf daarvan.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen