Overslaan en naar de inhoud gaan

Keniaan Kipkurui wint Parelloop in Brunssum

Geplaatst opzondag 29 maart 2015 - 15:46

De Keniaan Nicodemus Kipkurui heeft zondag de Parelloop in Brunssum gewonnen.

Hij bleef zijn landgenoot Amos Mitei net voor, in deze wegwedstrijd over 10 kilometer. Het duo kreeg dezelfde tijd achter de naam: 28.29 minuten. Die tijd lag ruim boven het parcoursrecord van 27.01 uit 2009. De Marokkaan Taoufik Allam rende zondag naar de derde plaats in 28.33.

Beste Nederlander
Beste Nederlander in de wind en de regen was Jesper van der Wielen op de vijfde plaats in 28.36. Hij bleef Khalid Choukoud ruim voor.

Vrouwen
Marianne Wanjiru uit Kenia won de race bij de vrouwen in 32.21. Ze hield haar landgenotes Jane Moora (32.27) en Ivy Kibet (32.45) achter zich. Stefanie Bouma arriveerde als eerste Nederlandse op de dertiende plaats, in 36.21.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Parelloop Brunssum 3 april 2016
Wilfred Kimitei wint 28e Parelloop in Brunssum
Ayeko en Koster winnen Parelloop in Brunssum
Parelloop Brunssum prooi voor Keniaan Ezra Kering
Ophef over winnares businessrun Parelloop
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen