Overslaan en naar de inhoud gaan

Kempenbloei Achel wereldkampioen bij de fanfares

Geplaatst opzondag 30 juli 2017 - 11:35

De Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit het Belgisch-Limburgse Achel is op het WMC in Kerkrade wereldkampioen geworden in de concertdivisie fanfare.

Kempenboei, onder leiding van dirigent Ivan Meylemans, kreeg van de jury een monsterscore van 97.70 punten.

Concurrenten
Die uitslag werd twee weken geleden al behaald. Zaterdagavond speelden de laatste twee concurrenten van Kempenbloei, het Gelders Fanfare Orkest en Fanfare St. Caecilia Schimmert onder leiding van Frenk Rouschop. Die wisten Kempenbloei in puntenaantal niet te overtreffen.

Het Gelders Fanfare Orkest, dat hulp kreeg van sopraan Fenna Ograjensek uit Ubachsberg kreeg 95.85 punten en Schimmert, met een hoofdrol voor zangeres Suzan Seegers uit Melick, haalde een derde plaats met 95.80 punten.

Slotdag
Zondag is de slotdag van het het 18de Wereld Muziek Concours Kerkrade. Dan wordt bekend wie er wereldkampioen wordt bij de harmonieën. Uit Limburg zijn de Koninklijke Oude Harmonie Eijsden (11:00 uur) en Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder (17:00 uur) aan de beurt.

L1 Radio zendt beide concerten live uit. Ook de concerten van het Italiaanse Rovereto (13:00 u), het Landesblasorchester Baden-Württemberg (14:30u) en Banda Sinfonica del CIM La Armonica de Bunol (18:30u) uit Spanje worden op de radio uitgezonden. Na afloop is de uitslag live op L1 Radio te horen. Volg het live.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kunstencentrum in Venray heet voortaan Part4
Meterik maakt muzikale ode aan geschiedenis van de Peel
Harmonie De Vriendenkrans wint LBM-concours
325.000 euro toegekend aan kunst en cultuur in Limburg
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen