Overslaan en naar de inhoud gaan

Kelly de Vries: 'Valse hoop Tanja Groen was onnodig'

Geplaatst opdonderdag 20 januari 2022 - 20:40

Er is onnodig valse hoop gecreëerd bij de ouders van Tanja Groen. Dat zegt Kelly de Vries, voorzitter van de Stichting de Gouden Tip.

Ze refereert aan een onderzoek op de Strabrechtse Heide in Brabant waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk zou kunnen liggen.

Konijnenburcht
Wetenschappers van de Vrije Universiteit onder leiding van rechtspsycholoog Peter van Koppen wezen drie plekken aan waar mogelijk stoffelijke resten zouden liggen. Grondradarbeelden en bodemonderzoek had dat volgens hen aangetoond. Ze stuurden hun bevindingen naar justitie in Maastricht. Die kwam donderdag tot de conclusie dat het om konijnenburchten ging. Het opnieuw gaan graven zou daarom zinloos zijn.

Lees ook: Geen onderzoek Tanja Groen: locatie blijkt konijnenburcht

Valse hoop
Kelly de Vries, van de Gouden Tip, vindt het jammer dat er in zo een vroeg stadium de media is opgezocht. Volgens haar wordt hier 'valse hoop' mee gecreëerd. "Elke keer als zoiets wordt gezegd, is er weer een sprankje hoop bij de familie van Tanja en dan is het spijtig dat die hoop vlak daarna weer vervliegt", zegt ze tegen L1.

Lees ook: Dochter van Peter R. de Vries nieuwe voorzitter Gouden Tip

De Vries heeft er geen probleem mee dat wetenschappers en studenten eigen onderzoek doen naar Tanja, maar hoopt wel dat niet alles in de media wordt gecommuniceerd. "Als stichting werken wij nauw samen met het cold caseteam in Limburg en daar gaan ook alle tips die bij ons terechtkomen naartoe. Ze doen gedegen onderzoek en laten we hopen dat dat dit jaar leidt naar Tanja", aldus de Vries.

1 miljoen euro
Vorig jaar juni presenteerde wijlen Peter R. de Vries de stichting de Gouden Tip. Via crowdfunding werd 1,4 miljoen euro binnengehaald. Voor de gouden tip in de zaak Tanja Groen is 1 miljoen euro beschikbaar. De stichting kreeg ook honderden tips, die op dit moment nog altijd door justitie worden uitgezocht.

De deadline voor de gouden tip over de vindplaats van de studente verloopt op 23 juni. Als de gouden tip dan niet binnen is, gaat het geld naar andere onopgeloste zaken. "We zijn nog altijd hoopvol dat 2022 het jaar van Tanja wordt", aldus Kelly de Vries.

1993
Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze fietste naar huis, nadat ze een feestje had gehad van haar Maastrichtse studentenvereniging Circumflex, maar ze haalde haar studentenkamer in Gronsveld niet. Ook de fiets waarop ze zich verplaatste, is nooit gevonden. Verschillende zoekacties leidden vooralsnog tot niets.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen