Overslaan en naar de inhoud gaan

Kelder van hotel Derlon in Maastricht in 3D te zien

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 17:25

De museumkelder van hotel Derlon aan het Onze Lieve Vrouweplein is vanaf juli driedimensionaal te bekijken op smartphones en tablets.

Zo wordt inzichtelijk gemaakt hoe de resten van onder meer een heiligdom en diverse muren in de kelder er in de Romeinse tijd hebben uitgezien.

Eerste stap
De gemeente Maastricht heeft de Oostenrijkse firma 7reasons in de arm genomen om de techniek, ‘augmented reality’ genaamd, uit te voeren. Derlon is daarbij een eerste stap.

Cultureel erfgoed
Bij succes is niet uitgesloten dat ook andere historische objecten op een dergelijke wijze zichtbaar worden gemaakt. "Dit is een mooie manier om ons cultureel erfgoed te laten herleven", zegt verantwoordelijk wethouder Gerdo van Grootheest.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Prestigieuze prijs voor Derlon-hotel in Maastricht
Gratis kaarten Rieu binnen twee minuten weg
TEFAF 2019
Coronavirus zorgt voor annuleringen in en om Maastricht
Maastrichtse Helpoort moet modern museum worden
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen