Overslaan en naar de inhoud gaan

Keerzijde Black Friday: webwinkel slachtoffer van spoofing

Geplaatst opvrijdag 27 november 2020 - 22:11

Veel bedrijven draaien tijdens Black Friday de omzet van hun leven. Het ene verkooprecord na het andere wordt gebroken. Toch kan het ook fout gaan.

Dat heeft webwinkel Betersport.nl uit Panningen aan den lijve ondervonden. Tot twee keer toe werd het bedrijf rond het koopjesfestijn slachtoffer van spoofing.

Nepsite
Bij spoofing maken cybercriminelen de website van een bedrijf na, zodat de klant denkt dat hij iets bij het bedrijf zelf bestelt. Maar in werkelijkheid plaatsen klanten hun order bij oplichters. De cybercriminelen innen het geld en de bestelde spullen worden nooit geleverd. In aanloop naar Black Friday, als consumenten massaal spullen online bestellen, slaan oplichters hun slag.

Video: L1

Lastig
Directeur Joep van de Ven van Betersport weet hier alles van. "Eigenlijk kun je er niets tegen doen. De malafide bedrijven zitten over de hele wereld. Het is lastig voor de politie om het aan te pakken. Het is zaak er bovenop te zitten en als het je overkomt de schade zoveel mogelijk te beperken."

Boze klanten
De schade is niet alleen in geld uit te drukken. "Je krijgt ontevreden en boze klanten aan de telefoon die vragen waar de bestelde spullen blijven. Ook krijg je negatieve reviews en verlies je klanten die eigenlijk iets hadden willen bestellen", zegt de directeur.

Het kost gedupeerde bedrijven veel mankracht om de reputatieschade weer enigszins te herstellen en klanten tevreden te stellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen