Overslaan en naar de inhoud gaan

Keepersrel Fortuna Sittard duurt voort: 'Veel is niet waar'

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 16:26

Fortuna Sittard stelt dat de deze week aan de kant geschoven keeperstrainer Sieb Dijkstra onwaarheden de wereld in heeft geholpen.

Dat zegt de club in een korte reactie tegenover de NOS. Fortuna heeft besloten geen eigen statement naar buiten te brengen en is ook niet van plan tegenover andere media op de ontstane ophef te reageren.

Lees ook: Keeperstrainer Dijkstra weg bij eerste elftal Fortuna

'Onmogelijk'
Dijkstra liet woensdag weten dat het technisch kader van de club zijn advies over het aantrekken van Piet Velthuizen in de wind had geslagen. "Ik had een andere keeper aangedragen. Ik zei dat het mij onmogelijk leek dat Piet op korte termijn voor ons zou kunnen keepen. Ik zag meteen: hij is niet fit. Tegen Sjors zei ik dat het onverantwoord zou zijn om hem te laten keepen tegen Groningen", zei Dijkstra op basis van zijn waarnemingen bij de paar trainingen waaraan Velthuizen deelnam.

Vernederd
Dijkstra kreeg zondag deels zijn gelijk, want tijdens het duel tegen FC Groningen moest de verre van fitte Velthuizen na een kwart wedstrijd alweer gewisseld worden vanwege hamstringklachten. De keeperstrainer voegde daar nog aan toe dat hij woensdagochtend, in het bijzijn van de volledige Fortuna-staf, toegeschreeuwd en vernederd zou zijn door Ultee, die Dijkstra niet meer in zijn staf wil hebben.

Lees ook: Fortuna-debuut Velthuizen na kwart wedstrijd voorbij

'Veel is niet waar'
Ultee heeft zijn eigen visie op de geëscaleerde keepersrel. "Sieb weet heel goed dat veel van wat hij roept, niet waar is", zegt de hoofdtrainer, die niet concreet wil ingaan op de gebeurtenissen. "Dat is het enige wat ik erover wil zeggen." Duidelijk is dat het niet meer goedkomt tussen Ultee en Dijkstra, die de rest van het seizoen niet meer betrokken zal zijn bij de hoofdmacht van Fortuna, maar jeugdkeepers van de club gaat trainen. Bij het eerste team neemt Patrick Creemers zijn plaats in.

Piet Velthuizen Fortuna Sittard
Piet Velthuizen en technisch manager Sjoerd Ars
Foto: Fortuna Sittard

Diskrediet
Ook technisch manager Sjoerd Ars stelt dat Dijkstra liegt. "Er zijn meerdere keepers besproken en we hebben met z'n allen de afweging gemaakt om Piet vast te leggen. Sieb roept nu bepaalde onwaarheden en daarmee brengt hij Sjors en ook de club in diskrediet", zegt Ars, die afsluit met een cryptische boodschap. "Deze situatie was de aanleiding maar niet de oorzaak van het conflict."

Lees ook: Fortuna-doelman Koselev op weg naar Japan

Wedstrijdfit?
Zondag speelt Fortuna Sittard tegen PSV. Het is onduidelijk of Velthuizen of de geblesseerde eerste doelman Yanick van Osch - wiens kwetsuur de aanleiding was voor het vastleggen van Velthuizen, die al drie jaar geen profduel meer gespeeld had - dan weer wedstrijdfit zijn. De gepasseerde Alexei Koselev verkast naar de Japanse club Jubilo Iwata, maar is zondag voor de laatste keer inzetbaar voor Fortuna. Daarnaast staan nog de keepers Joshua Wehking en Tom Hendriks onder contract in Sittard.

Live
De wedstrijd Fortuna Sittard-PSV is zondag vanaf 14:30 uur live te volgen via L1 Radio

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen