Overslaan en naar de inhoud gaan

Keeper verlaat Fortuna Sittard, Braun traint apart

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 16:09

Keeper Job van de Walle (20) trekt de deur bij Fortuna Sittard achter zich dicht. Hij wordt voor één jaar verhuurd aan amateurclub Groene Ster.

Van de Walle was zelf al even rond met Groene Ster, maar de clubs moesten nog een akkoord bereiken over de voorwaarden.

Lees ook: Reservekeeper Fortuna Sittard nadert amateurtransfer

Geen plek
In Sittard was er geen plek voor de jonge doelman. Hij was vorig seizoen derde doelman achter Aykut Özer en de inmiddels vertrokken Miguel Santos. Fortuna Sittard hengelde deze zomer Alexei Koșelev binnen én promoveerde Rowen Koot tot derde keeper. Daardoor kreeg Van de Walle te horen dat hij mocht vertrekken.

Amateurtransfer
De goalie zocht zijn speelminuten vooral bij amateurclubs, want er werd ook gesproken met hoofdklasser Minor en eersteklasser EHC. Uiteindelijk is zijn keuze op hoofdklasser Groene Ster gevallen. Daar komt hij onder meer Mo Kourouma tegen, waarmee hij vorig seizoen samen speelde bij Fortuna Sittard.

Rondjes rennen
Een andere Fortunees voor wie de deur naar de uitgang wagenwijd open is gezet, is Christopher Braun (27). De rechtsback kreeg al in een vroeg stadium te horen dat hij niet in de plannen van trainers René Eijer en Kevin Hofland paste. Op de training rent hij voornamelijk rondjes, terwijl de rest van de selectie gerichte oefeningen doet.

Vriendin en salaris
Braun heeft echter geen trek in een vertrek. Er was links en rechts interesse, maar de verdediger voelt weinig voor de overstap naar een lager niveau. Door de promotie van Fortuna Sittard is ook zijn salaris gestegen. Daarnaast komt zijn vriendin uit Munstergeleen, waardoor een langer verblijf in Sittard aantrekkelijk is. Zijn contract loopt nog één jaar door.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen