Overslaan en naar de inhoud gaan

Keeper Justin Dautzenberg maakt transfer naar Colombia

Geplaatst opdinsdag 2 januari 2018 - 23:00

Woensdagmorgen stapt Justin Dautzenberg op Schiphol in het vliegtuig naar Bogota. De 19-jarige keeper uit Vroenhoven gaat in de Colombiaanse hoofdstad het doel verdedigen van Patriotas Boyaca.

De club speelt in de hoogste Colombiaanse voetbalklasse en werd via een makelaar op de boomlange keeper (1.92 m) geattendeerd.

MVV
Dautzenberg werd op 7-jarige leeftijd door MVV gescout. Omdat de club geen elftal onder de zestien had, vertrok de speler na zeven seizoenen bij de Maastrichtse club en ging hij voor Scharn spelen. Sint Truiden haalde hem daar drie jaar geleden weg.

Roet in het eten
Dautzenberg leek de derde keeper van het Belgische team te worden, maar de komst van een meer ervaren doelman gooide roet in het eten en de doelman uit Vroenhoven verkaste naar de amateurs van KV Tienen. Die club verruilt Dautzenberg nu voor de profclub uit Bogota.

Lesje Spaans
Justin gaat vooralsnog voor een seizoen in Colombia spelen, maar ziet het niet als een avontuur. "Zeker in het begin zal het aanpoten zijn en zal ik moeten wennen aan het klimaat en het hoogteverschil", vertelde de doelman aan L1. Dautzenberg spreekt noch Spaans noch Frans en zal zich voorlopig in het Engels moeten uiten. "Die taal zijn de meesten daar niet machtig. Ik heb me dan ook voorgenomen zo snel mogelijk Spaans te leren."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen