Overslaan en naar de inhoud gaan

Keeper Justin Dautzenberg maakt transfer naar Colombia

Geplaatst opdinsdag 2 januari 2018 - 23:00

Woensdagmorgen stapt Justin Dautzenberg op Schiphol in het vliegtuig naar Bogota. De 19-jarige keeper uit Vroenhoven gaat in de Colombiaanse hoofdstad het doel verdedigen van Patriotas Boyaca.

De club speelt in de hoogste Colombiaanse voetbalklasse en werd via een makelaar op de boomlange keeper (1.92 m) geattendeerd.

MVV
Dautzenberg werd op 7-jarige leeftijd door MVV gescout. Omdat de club geen elftal onder de zestien had, vertrok de speler na zeven seizoenen bij de Maastrichtse club en ging hij voor Scharn spelen. Sint Truiden haalde hem daar drie jaar geleden weg.

Roet in het eten
Dautzenberg leek de derde keeper van het Belgische team te worden, maar de komst van een meer ervaren doelman gooide roet in het eten en de doelman uit Vroenhoven verkaste naar de amateurs van KV Tienen. Die club verruilt Dautzenberg nu voor de profclub uit Bogota.

Lesje Spaans
Justin gaat vooralsnog voor een seizoen in Colombia spelen, maar ziet het niet als een avontuur. "Zeker in het begin zal het aanpoten zijn en zal ik moeten wennen aan het klimaat en het hoogteverschil", vertelde de doelman aan L1. Dautzenberg spreekt noch Spaans noch Frans en zal zich voorlopig in het Engels moeten uiten. "Die taal zijn de meesten daar niet machtig. Ik heb me dan ook voorgenomen zo snel mogelijk Spaans te leren."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen