Overslaan en naar de inhoud gaan

Kebab-imperium Musti in Maastricht failliet

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 13:15

Donderslag in het Maastrichtse horecawereldje: het befaamde Turkse Musti-imperium is failliet.

Het bankroet treft zowel het specialiteitenrestaurant aan de Tongersestraat, pas enkele maanden geleden geopend in het bekende pand waar voorheen bistro ’t Örgelke was gevestigd, als de populaire kebabwagen van Musti bij het centraal station.

Kwart miljoen
Curator Roel Janse bevestigt het faillissement. Het bedrijf, waar volgens de meest recente gegevens circa vijf personeelsleden in vaste dienst werkten, laat volgens de curator een schuldenlast na van ruim een kwart miljoen euro. Het bankroet van Musti komt ook voor horeca-ingewijden als een verrassing. De Tuzcu’s staan in Maastricht te boek als een hardwerkende en succesvolle ondernemersfamilie.

Musti-imperium
Orhan en Sehnaz Tuzcu vluchtten in 1999 vanuit Turkije naar Nederland, maar groeiden uit tot succesvolle ondernemers. Al snel hadden ze vier zaken en groeide Musti uit tot een begrip in de Maastrichtse binnenstad. De naam Musti is afgeleid van de naam van zijn zoon: Mustafa.

Lees meer over het faillissement van Musti in De Limburger van vrijdag.

Lees ook: Een zwarte bladzijde in het hoofdstuk van de familie Tuzcu

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen