Overslaan en naar de inhoud gaan

Kebab-imperium Musti in Maastricht failliet

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 13:15

Donderslag in het Maastrichtse horecawereldje: het befaamde Turkse Musti-imperium is failliet.

Het bankroet treft zowel het specialiteitenrestaurant aan de Tongersestraat, pas enkele maanden geleden geopend in het bekende pand waar voorheen bistro ’t Örgelke was gevestigd, als de populaire kebabwagen van Musti bij het centraal station.

Kwart miljoen
Curator Roel Janse bevestigt het faillissement. Het bedrijf, waar volgens de meest recente gegevens circa vijf personeelsleden in vaste dienst werkten, laat volgens de curator een schuldenlast na van ruim een kwart miljoen euro. Het bankroet van Musti komt ook voor horeca-ingewijden als een verrassing. De Tuzcu’s staan in Maastricht te boek als een hardwerkende en succesvolle ondernemersfamilie.

Musti-imperium
Orhan en Sehnaz Tuzcu vluchtten in 1999 vanuit Turkije naar Nederland, maar groeiden uit tot succesvolle ondernemers. Al snel hadden ze vier zaken en groeide Musti uit tot een begrip in de Maastrichtse binnenstad. De naam Musti is afgeleid van de naam van zijn zoon: Mustafa.

Lees meer over het faillissement van Musti in De Limburger van vrijdag.

Lees ook: Een zwarte bladzijde in het hoofdstuk van de familie Tuzcu

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen