Overslaan en naar de inhoud gaan

Kebab-imperium Musti in Maastricht failliet

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 13:15

Donderslag in het Maastrichtse horecawereldje: het befaamde Turkse Musti-imperium is failliet.

Het bankroet treft zowel het specialiteitenrestaurant aan de Tongersestraat, pas enkele maanden geleden geopend in het bekende pand waar voorheen bistro ’t Örgelke was gevestigd, als de populaire kebabwagen van Musti bij het centraal station.

Kwart miljoen
Curator Roel Janse bevestigt het faillissement. Het bedrijf, waar volgens de meest recente gegevens circa vijf personeelsleden in vaste dienst werkten, laat volgens de curator een schuldenlast na van ruim een kwart miljoen euro. Het bankroet van Musti komt ook voor horeca-ingewijden als een verrassing. De Tuzcu’s staan in Maastricht te boek als een hardwerkende en succesvolle ondernemersfamilie.

Musti-imperium
Orhan en Sehnaz Tuzcu vluchtten in 1999 vanuit Turkije naar Nederland, maar groeiden uit tot succesvolle ondernemers. Al snel hadden ze vier zaken en groeide Musti uit tot een begrip in de Maastrichtse binnenstad. De naam Musti is afgeleid van de naam van zijn zoon: Mustafa.

Lees meer over het faillissement van Musti in De Limburger van vrijdag.

Lees ook: Een zwarte bladzijde in het hoofdstuk van de familie Tuzcu

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen