Venlo wil Kazernekwartier inrichten voor woningbouw

Wethouders Marij Pollux en Erwin Boom van de gemeente Venlo willen het Kazernekwartier inrichten voor woningbouw. Ze presenteerden die plannen woensdag.

Koblenz als voorbeeld voor Venlose kabelbaan

In de Venlose gemeenteraad lijkt een meerderheid open te staan voor de bouw van een kabelbaan over de Maas. De Duitse stad Koblenz dient daarvoor als voorbeeld.

Wethouder Teeuwen blij met plan voor kabelbaan in Venlo

CDA-wethouder Jos Teeuwen van Venlo is erg blij dat de kogel door de kerk is en er een akkoord is met de initiatiefnemers die het Kazerneterrein in Blerick willen ontwikkelen.

Plan voor kabelbaan over de Maas in Venlo

Het gemeentebestuur van Venlo wil een kabelbaan over de Maas tussen de binnenstad en het Kazerneterrein in Blerick, dat omgedoopt wordt tot Fort van Venlo.

Ontwikkeling Kazernekwartier Venlo mag doorgaan

De initiatiefnemers achter het Kazernekwartier kunnen aan de slag. De Raad van State heeft woensdag het aangepaste bestemmingsplan bijna volledig in stand gelaten.

Venlo wil nu al viaduct in Blerick aanleggen

Nog voor er enige duidelijkheid is over de plannen voor het Kazernekwartier gaat Venlo volgend jaar aan de slag met de aanleg van een nieuw viaduct.

Venlo wil nu al aanleg viaduct bij Kazernekwartier

Ondanks het feit dat er pas volgend jaar duidelijkheid komt over de plannen voor het Kazernekwartier, wil de gemeente Venlo nu al beginnen met de aanleg van een nieuw viaduct.

Venlo: plan Taurus kan van tafel

Het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het Veldense Adventureworld of Taurus kan wat het Venlose college betreft van tafel.

College Venlo wil nieuwe brug over de Maas

Een brug voor voetgangers en fietsers die het centrum van Venlo verbindt met het Kazernekwartier aan de andere kant van de Maas.

Kazerne kazernekwartier Venlo
Plannen voor Kazernekwartier zijn nog niet klaar

De plannen voor het Kazernekwartier in Blerick zijn nog niet klaar.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts