Kazerneterrein Kazernekwartier Blerick Venlo

Groen licht voor woningbouwplannen Kazernekwartier

De gemeenteraad van Venlo heeft groen licht gegeven voor de woningbouwplannen op het voormalige kazerneterrein in Blerick.

Venlo wil Kazernekwartier inrichten voor woningbouw

Wethouders Marij Pollux en Erwin Boom van de gemeente Venlo willen het Kazernekwartier inrichten voor woningbouw. Ze presenteerden die plannen woensdag.

Koblenz als voorbeeld voor Venlose kabelbaan

In de Venlose gemeenteraad lijkt een meerderheid open te staan voor de bouw van een kabelbaan over de Maas. De Duitse stad Koblenz dient daarvoor als voorbeeld.

Wethouder Teeuwen blij met plan voor kabelbaan in Venlo

CDA-wethouder Jos Teeuwen van Venlo is erg blij dat de kogel door de kerk is en er een akkoord is met de initiatiefnemers die het Kazerneterrein in Blerick willen ontwikkelen.

Plan voor kabelbaan over de Maas in Venlo

Het gemeentebestuur van Venlo wil een kabelbaan over de Maas tussen de binnenstad en het Kazerneterrein in Blerick, dat omgedoopt wordt tot Fort van Venlo.

Ontwikkeling Kazernekwartier Venlo mag doorgaan

De initiatiefnemers achter het Kazernekwartier kunnen aan de slag. De Raad van State heeft woensdag het aangepaste bestemmingsplan bijna volledig in stand gelaten.

Venlo wil nu al viaduct in Blerick aanleggen

Nog voor er enige duidelijkheid is over de plannen voor het Kazernekwartier gaat Venlo volgend jaar aan de slag met de aanleg van een nieuw viaduct.

Venlo wil nu al aanleg viaduct bij Kazernekwartier

Ondanks het feit dat er pas volgend jaar duidelijkheid komt over de plannen voor het Kazernekwartier, wil de gemeente Venlo nu al beginnen met de aanleg van een nieuw viaduct.

Venlo: plan Taurus kan van tafel

Het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het Veldense Adventureworld of Taurus kan wat het Venlose college betreft van tafel.

College Venlo wil nieuwe brug over de Maas

Een brug voor voetgangers en fietsers die het centrum van Venlo verbindt met het Kazernekwartier aan de andere kant van de Maas.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV