Overslaan en naar de inhoud gaan

Kayleigh (9) genomineerd voor Veer-in-je-reet-Award

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 20:54

De 9-jarige Kayleigh Thans uit Maastricht zit bij de drie genomineerden voor de Veer-in-je-reet-Award van KRO-NCRV.

De prijs is voor kinderen die iets belangeloos hebben gedaan om het leven van anderen beter te maken.

Speelgoed
Kayleigh is genomineerd omdat ze speelgoed kocht voor andere kinderen. Tijdens de eerste lockdown besefte de jonge Maastrichtse dat niet iedereen zoveel speelgoed heeft als zij. Daarom besloot ze armbandjes en sleutelhangers te maken en te verkopen. Hiermee verdiende ze 400 euro. Met dat geld heeft ze speelgoed gekocht voor de speelgoedbank.

Tekeningen en boodschappen
Kayleigh is genomineerd samen met Yassin en Rembrandt. Yassin deed boodschappen voor mensen uit de risicogroepen en Rembrandt maakte 800 tekeningen voor mensen die het zwaar hadden door de coronacrisis. Onder meer de politie, brandweer, mensen in de zorg en ouderen in verzorgingshuizen kregen tekeningen.

Stemmen
De drie finalisten zijn uit bijna 400 aanmeldingen geselecteerd door een jury. De komende twee weken kan er gestemd worden op de jonge helden. Op 13 februari wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Zapp Awards.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen