Overslaan en naar de inhoud gaan

Kay Smits schiet Oranje naar winst tegen Polen

Geplaatst opzondag 14 maart 2021 - 20:41

Handballer Kay Smits heeft Oranje in de slotseconde van de uitwedstrijd tegen Polen naar de winst geschoten. Nederland won het EK-kwalificatieduel met 26-27.

Met zijn tiende treffer besliste Smits het duel in Nederlands voordeel.

Luc Steins
Naast de uit Geleen afkomstige Smits, speelde ook Luc Steins een hoofdrol in het vierde EK-kwalificatieduel van Oranje. Met name in de tweede helft zette Steins de lijnen uit bij de Nederlandse handbalploeg. De speler van Paris Saint Germain scoorde 7 keer in het duel in Wroclaw.

Tweede in de poule
Door deze overwinning staat Nederland in de poule op de tweede plek. Nederland heeft net als koploper Slovenië vijf punten. De Slovenen hebben echter één duel minder gespeeld om dit puntenaantal te behalen.

Zeven Limburgers in selectie
Naast Kay Smits en Luc Steins speelden ook de Limburgers Evert Kooijman, Ivo Steins, Jorn Smits, Alec Smit en Mark van den Beucken bij Oranje mee.

EK-kwalificatie binnen handbereik
Eind april, begin mei volgen de laatste twee kwalificatieduels. Eerst speelt Oranje uit tegen Turkije. Het laatste pouleduel is thuis tegen Polen. Bij winst op Turkije is plaatsing voor het EK al zeker.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen