Overslaan en naar de inhoud gaan

Kay Smits bezorgt handballers van Oranje winst

Geplaatst opwoensdag 4 november 2020 - 23:01

De Nederlandse handbalmannen zijn de EK-cyclus sterk begonnen. Tegenstander Turkije werd in Almere met 27-26 geklopt. Groot aandeel in de nipte overwinning was er voor de broers Kay en Jorn Smits uit Geleen.

De 23-jarige sleutelspeler van Oranje moest met zijn ploeg alles uit de kast halen in de eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK in 2020 in Hongarije en Slowakije. In een leeg Topsportcentrum in Flevoland begon Nederland slecht en keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Pas in de tweede helft kwam de thuisploeg langszij en tien seconden voor het einde zorgde Kay Smits uiteindelijk voor de winst tegen de Turken.

Opluchting
"We speelden te passief in de eerste helft. Niet agressief genoeg, dat was een valse start", zo vertelde Smits na afloop. "We bleven wel rustig, ook toen het tot vlak voor tijd nog gelijk was. Ik dacht dat ik tegen een blok aangooide, maar zag de bal toch tegen het net vallen. We zijn hier uiteraard erg blij mee", aldus de matchwinnaar.

Familie
Na het missen van een ticket voor het WK zijn alle pijlen nu gericht op plaatsing voor de Europese titelstrijd. Broer Jorn Smits had met zes treffers ook een groot aandeel in de benauwde overwinning. En dat terwijl hij pas op het allerlaatste moment werd toegevoegd aan de selectie. Als gevolg van een blessure van Luc Steins.

Naast de Smits-broers liet bondscoach Richardsson nog twee Limburgers meedoen in het duel met Turkije. Ook Jasper Adams en Ivo Steins kwamen in actie.

Transferperikelen
Luc Steins moest geblesseerd afzeggen voor het duel maar mag zich wel verheugen op de belangstelling van de Franse topclub Paris Saint-Germain. Op dit moment komt Steins uit voor Toulouse en hoopt uiteraard op een overstap naar de Franse kampioen van de afgelopen zes jaar. Maar zover is het nog niet, vertelt Steins: "Ik wil uiteraard heel graag, PSG wil ook een goede transfersom op tafel leggen, maar Toulouse wil ook dat zij een vervanger voor mij vinden. Dat is een lastig verhaal. Zoals het er nu uitziet ketst de deal dan ook af en daar baal ik van"

Poule
Door de zege gaat Nederland aan de leiding in kwalificatiegroep 5. De nummers 1 in 2 van de groep plaatsen zich voor het eindtoernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen