Overslaan en naar de inhoud gaan

Katten van zoon dode Oirsbeekse hebben al nieuwe baasjes

Geplaatst opwoensdag 6 april 2016 - 6:48

Piet van der Molen, de man die zijn overleden moeder bijna tweeënhalf jaar verborgen hield, wil via de rechter zijn katten terugkrijgen. Klein probleem: de dieren zijn al geadopteerd.

Zeven van de acht katten werden in beslag genomen toen de 63-jarige man vast zat voor onderzoek na de vondst van zijn dode moeder in zijn huis. Eén diertje was bij de inbeslagname per abuis vergeten. Van der Molen heeft deze kat in moeten laten slapen.

Geadopteerd
Eerder ging de Oirsbekenaar al in hongerstaking om zijn katten terug te krijgen en eind februari schakelde hij een advocaat in. Inmiddels heeft raadsman Bjorn Jegers achterhaalt waar de dieren zijn. "Ze zijn al geadopteerd terwijl de zaak nog onder rechter is."

Vervelend
Jegers vindt dit een vreemde gang van zaken. "De katten hebben volgens de Dierenbescherming al nieuwe baasjes. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als zij hun katten dan weer terug moeten geven aan mijn cliënt." Volgens Jegers gaat het nog om vier katten. "Drie van de zeven katten zijn overleden. Volgens het Openbaar Ministerie komt dat door slechte zorg. Volgens mijn cliënt doordat ze uit hun vertrouwde omgeving zijn gehaald", zegt Jegers.

Lees ook: Zoon dode Oirsbeekse wil katten terug via advocaat

Besloten zitting
Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat er op 10 mei een besloten zitting is waar het verzoek wordt behandeld. Verder wil het OM inhoudelijk niet reageren. "We willen eerst kijken hoe de rechtbank oordeelt op het verzoek", aldus een woordvoerder van het OM. Het onderzoek naar 'het verborgen houden van een lichaam' en 'uitkeringsfraude' loopt nog volgens de woordvoerder.

Dierenbescherming Limburg wil inhoudelijk niet reageren.

Lees ook: Man Oirsbeek bewaarde dode moeder bewust in kist

Piet van der Molen met een foto van zijn moeder.
Foto: MGL/Ermindo Armino

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zoon dode Oirsbeekse wil katten terug via advocaat
Geen katten voor zoon die dode moeder verborg in Oirsbeek
Man die dode moeder in kist bewaarde, wil katten terug
Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen