Overslaan en naar de inhoud gaan

Katten van zoon dode Oirsbeekse hebben al nieuwe baasjes

Geplaatst opwoensdag 6 april 2016 - 6:48

Piet van der Molen, de man die zijn overleden moeder bijna tweeënhalf jaar verborgen hield, wil via de rechter zijn katten terugkrijgen. Klein probleem: de dieren zijn al geadopteerd.

Zeven van de acht katten werden in beslag genomen toen de 63-jarige man vast zat voor onderzoek na de vondst van zijn dode moeder in zijn huis. Eén diertje was bij de inbeslagname per abuis vergeten. Van der Molen heeft deze kat in moeten laten slapen.

Geadopteerd
Eerder ging de Oirsbekenaar al in hongerstaking om zijn katten terug te krijgen en eind februari schakelde hij een advocaat in. Inmiddels heeft raadsman Bjorn Jegers achterhaalt waar de dieren zijn. "Ze zijn al geadopteerd terwijl de zaak nog onder rechter is."

Vervelend
Jegers vindt dit een vreemde gang van zaken. "De katten hebben volgens de Dierenbescherming al nieuwe baasjes. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als zij hun katten dan weer terug moeten geven aan mijn cliënt." Volgens Jegers gaat het nog om vier katten. "Drie van de zeven katten zijn overleden. Volgens het Openbaar Ministerie komt dat door slechte zorg. Volgens mijn cliënt doordat ze uit hun vertrouwde omgeving zijn gehaald", zegt Jegers.

Lees ook: Zoon dode Oirsbeekse wil katten terug via advocaat

Besloten zitting
Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat er op 10 mei een besloten zitting is waar het verzoek wordt behandeld. Verder wil het OM inhoudelijk niet reageren. "We willen eerst kijken hoe de rechtbank oordeelt op het verzoek", aldus een woordvoerder van het OM. Het onderzoek naar 'het verborgen houden van een lichaam' en 'uitkeringsfraude' loopt nog volgens de woordvoerder.

Dierenbescherming Limburg wil inhoudelijk niet reageren.

Lees ook: Man Oirsbeek bewaarde dode moeder bewust in kist

Piet van der Molen met een foto van zijn moeder.
Foto: MGL/Ermindo Armino

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zoon dode Oirsbeekse wil katten terug via advocaat
Geen katten voor zoon die dode moeder verborg in Oirsbeek
Man die dode moeder in kist bewaarde, wil katten terug
Rechter buigt zich over verborgen dode vrouw Oirsbeek
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen