Overslaan en naar de inhoud gaan

Kathy & Julia: verliefd op elkaar via de liefde voor Rieu

Geplaatst opzondag 11 april 2021 - 13:55

Kathy uit Nieuw-Zeeland en de Engelse Julia. Grotere Rieu-fans bestaan bijna niet. Ooit hebben ze elkaar ontmoet tijdens een Rieu-concert in Amerika. Een echte love story dat uiteindelijk resulteerde in een huwelijk.

Kathy en Julia volgen het Johan Strauss Orkest over de hele wereld. Inmiddels hebben ze tientallen landen aangedaan. In de tijd dat het nog kon natuurlijk, voor corona.

Dertien concerten op een rij
L1 maakte kennis met Kathy en Julia in 2018 tijdens de Vrijthofconcerten. Ze verbleven drie weken in Maastricht om alle dertien concerten bij te wonen. Na hun ontmoeting tijdens Rieu’s concert in het Amerikaanse Sacramento zijn ze bevriend geraakt. Al snel sloeg de vonk over.

Huwelijk met een vleugje Rieu
Officieel werden ze een koppel na de concertreeks op het Vrijthof in 2018. In datzelfde jaar besloot Julia vanuit Engeland te verhuizen naar Nieuw-Zeeland, de liefde achterna. Om hun liefde te bezegelen, trouwden ze eind vorig jaar. Ook Rieu maakte, hoe kan het ook anders, onderdeel uit van die dag. Ze vierden het huwelijk onder meer in een bioscoop waar Kathy en Julia, samen met hun gasten, genoten van een Rieu-concert. Tijdens de pauze had Rieu een persoonlijke boodschap voor het bruidspaar.

Verbonden door de muziek
André Rieu zegt altijd: “Muziek verbindt mensen.” En dat is zeker het geval bij Kathy en Julia. Ze vieren nu dat ze sinds de Vrijthofconcerten van 2018 duizend dagen een stel zijn. Ze hopen snel weer naar Maastricht te kunnen komen voor een volgende reeks.

Bekijk nogmaals de reportage die we maakten in 2018

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen