Overslaan en naar de inhoud gaan

Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2016 - 11:21

Onderwijskoepel Kerobei, die nu het katholiek basisonderwijs voor ruim 600 leerlingen in Maasbree verzorgt, stapt naar het hoogste rechtsorgaan om de komst van een openbare school in het dorp aan te vechten.

Kerobei vindt het besluit van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs om groen licht te geven voor de komst van een openbare school in Maasbree niet goed onderbouwd.

Geldverspilling
Kerobei ziet de komst van openbaar onderwijs als een onnodige besteding en verspilling van gemeenschapsgeld. Daarom laat Kerobei beroep instellen bij de Raad van State.

Schoolcontainers
Eerder deze week werd bekend dat wethouder Raf Janssen (onderwijs) van de gemeente Peel en Maas in Maasbree op zoek ging naar plekken voor tijdelijke 'schoolcontainers' om de komst van openbaar onderwijs mogelijk te maken.

Lees ook: Maasbree krijgt containers als openbare school

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen