Overslaan en naar de inhoud gaan

Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2016 - 11:21

Onderwijskoepel Kerobei, die nu het katholiek basisonderwijs voor ruim 600 leerlingen in Maasbree verzorgt, stapt naar het hoogste rechtsorgaan om de komst van een openbare school in het dorp aan te vechten.

Kerobei vindt het besluit van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs om groen licht te geven voor de komst van een openbare school in Maasbree niet goed onderbouwd.

Geldverspilling
Kerobei ziet de komst van openbaar onderwijs als een onnodige besteding en verspilling van gemeenschapsgeld. Daarom laat Kerobei beroep instellen bij de Raad van State.

Schoolcontainers
Eerder deze week werd bekend dat wethouder Raf Janssen (onderwijs) van de gemeente Peel en Maas in Maasbree op zoek ging naar plekken voor tijdelijke 'schoolcontainers' om de komst van openbaar onderwijs mogelijk te maken.

Lees ook: Maasbree krijgt containers als openbare school

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen