Overslaan en naar de inhoud gaan

Katholieke Kerk zet kruis door paasvieringen

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2020 - 13:02

Vanwege de uitbraak van het coronavrius houdt de Rooms-Katholieke Kerk in april geen paasvieringen.

De liturgische vieringen op Palmzondag, de Goede Week en met de paasdagen worden afgelast.

Pijn in het hart
De bisschoppen, onder wie Harrie Smeets van het Bisdom Roermond, nemen dat besluit naar eigen zeggen met 'pijn in het hart'.

Gezondheid van gelovigen
"De bisschoppen zien zich genoodzaakt ook tot en met Pasen nu al een beslissing te nemen in verband met de voorbereidingen voor de liturgische plechtigheden, die niet goed plaats kunnen vinden in de huidige situatie", zo is te lezen in een gezamenlijke verklaring. "Verder is de noodzaak er vanwege de gezondheid van de gelovigen, onder wie ook kwetsbare personen."

Geschrapte missen
Eerder werden al de reguliere missen in de kerk geschrapt. Die maatregel wordt verlengd tot en met 13 april, tweede paasdag. Daarnaast zijn doopvieringen en uitvaarten in ieder geval tot die datum sober en kleinschalig, en deelnemers moeten afstand van elkaar houden.

Geen wijwater
Ook mogen hosties niet op de tong worden gelegd. Gelovigen mogen nog wel zelf naar de kerk komen om te bidden, maar bij aankomst en vertrek mogen ze geen wijwater gebruiken.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen