Basiliek Meerssen

Kaarsen verdwijnen als sneeuw voor de zon uit basiliek

Gelovigen die in de basiliek van Meerssen een kaarsje willen opsteken, komen daar deze zomer vaak van een koude kermis thuis.

Arjan Langen Diaken
Diaken: 'Ontkerkelijking is door coronacrisis versneld'

De ontkerkelijking van de Katholieke kerk is in een stroomversnelling geraakt door de coronacrisis, dat zegt diaken Arjan Langen.

Bisschop heeft weer goede hoop op bedevaarten

Bisschop Harrie Smeets heeft goede hoop dat er deze zomer weer pelgrimstochten naar bijvoorbeeld Lourdes georganiseerd kunnen worden.

Corona Duitsland
Duitsland eist negatieve coronatest van bezoekers

Nederlanders die naar Duitsland reizen krijgen na Pasen te maken met strengere regels. Reizigers die vanuit Nederland de grens oversteken moeten vanaf dinsdag meteen een negatieve coronatest kunnen tonen.

Paasmis thuis kijken (4 apr 2021)
Paasmis opnieuw thuis: meekijken in Geulle

Voor gelovigen hoort er op Paaszondag een Heilige Mis bij, maar door corona missen veel Limburgers deze traditie. In plaats daarvan kunnen zij de dienst via de televisie volgen.

Askruisje (17 feb 2021) 2
Askruisje in coronatijd: 'Wat as over het hoofd'

Geen traditioneel askruisje op deze aswoensdag: "Met een duim een kruisje maken op het voorhoofd, dat is niet coronaproof" zo stelt het Bisdom Roermond.

Overleden
Oudste priester van bisdom Roermond overleden

Jef Penders, oud-pastoor van Wijlre, is op 100-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudste priester, zowel in priester- als in wijdingsjaren, van het bisdom Roermond.

kerstmis kerk (16 dec 2020)
'Coronacrisis mogelijk doodsteek voor de kerk'

"De coronacrisis kan de doodsteek voor de kerk zijn, maar dat hoeft niet", zegt voormalig aalmoezenier Hub Vossen van het Bisdom in Roermond.

Megaland Pinkpop Landgraaf_HD
Drive-in mis op kerstavond op Pinkpopterrein

Op Megaland in Landgraaf vindt op 24 december een bijzondere mis plaats. Het bisdom organiseert een grootschalige drive-in-nachtmis.

Religie corona mondkapje kerk
Grapperhaus: Venlonaar de brug tussen kabinet en kerk

"Ik dacht eerst dat het een grap was", zegt Arjan Langen. De Venlonaar kreeg totaal onverwacht minister Ferd Grapperhaus dinsdagochtend aan de telefoon. De baas van Justitie en Veiligheid zocht hulp.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten