Outlook-yluifu0a

Steeds minder oorspronkelijke kruisbeelden langs de wegen

Kruisen en heiligenbeelden langs de Limburgse wegen worden steeds meer vervangen door replica's.

fotodanny
Limburger tot priester gewijd in Roermond

Voor het eerst in jaren heeft het Bisdom Roermond weer een Limburgse priester gewijd. Danny Horsch uit Landgraaf werd zaterdagmiddag gewijd.

kerk, altaar, pastoor, katholiek, heilige mis (stock)
Het is Witte Donderdag, maar wat betekent dat?

Witte Donderdag, Goede vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen zijn aanstaande. Maar wat betekenen die dagen eigenlijk?

Kerk Schimmert (18 apr 2020)
Grote scheuren in Schimmertse kerk ontdekt

Een geluk bij een ongeluk. Dankzij de coronacrisis kon vaart worden gemaakt met de broodnodige restauratie van de Sint Remigiuskerk in Schimmert. Maar goed ook. Want bij nadere inspectie bleek de kerk er slechter aan toe dan gedacht.

Limburg heeft hoogste aantal Rooms-Katholieke basisscholen

Limburg heeft het hoogste percentage Rooms-Katholieke basisscholen van het land.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten