Overslaan en naar de inhoud gaan

Kater voor Dierenvoedselbank: geen subsidie provincie

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 16:56

De Dierenvoedselbank Limburg hoeft voorlopig niet te rekenen op subsidie van de provincie.

Een meerderheid van het Limburgs Parlement - CDA, Forum voor Democratie, PVV en VVD - ziet dat op dit moment niet zitten.

Sociale Agenda
De subsidie zou moeten komen uit de zogeheten Sociale Agenda van de provincie. Maar pas begin volgend jaar komt het provinciebestuur met een nieuw kader met regels op basis waarvan geld wordt uitgegeven uit die Sociale Agenda. PVV-gedeputeerde Robert Housmans wilde daarom daar niet nu al op vooruitlopen en alvast geld uittrekken voor de Dierenvoedselbank. Hij kreeg daarvoor dus steun van een meerderheid.

Voer voor huisdieren
De Partij voor de Dieren (PvdD) had juist voorgesteld om nu wel al over de brug te komen omdat er acute nood zou zijn. De Dierenvoedselbank is bedoeld voor mensen met weinig inkomen die het voer voor hun huisdier niet kunnen betalen. De PvdD vond dat voer voor discussie en pleitte daarom voor een eenmalige startsubsidie van 10.000 euro en eenzelfde jaarlijkse subsidie voor een centrale opslag van het voer.

Onaanvaardbaar
PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin noemt het 'onaanvaardbaar' dat huisdieren honger moeten lijden vanwege de financiële problematiek van hun baasje. Het dan maar wegdoen van een huisdier vindt zij geen reëel alternatief. “Huisdieren bevorderen sociale contacten, beweging en dagstructuur, verminderen stress, verhogen het veiligheidsgevoel en gaan gevoelens van eenzaamheid tegen”, aldus Plusquin. Maar een meerderheid van de provinciale politiek wist zij niet ervan te overtuigen nu al de beurs te trekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten