Brandweer redt jong katje uit motorkap

De brandweer heeft donderdag een kitten bevrijd. Het diertje zat onder de motorkap van een auto langs de Roermondsestraat.

Ondankbare poes bijt reddende brandweermannen

Een kat heeft twee brandweermannen in Venlo zo hard gebeten dat zij een tetanusspuit moesten krijgen.

'Grumpy' Fiep de Kittykat is een Instagram-sensatie

De meeste social media-gebruikers dromen van zo'n 25.000 volgers, maar het is Fiep de Kittykat uit Valkenburg gelukt om dat aantal op Instagram te bereiken.

Honden, koeien én parkieten gered door brandweer

Het redden van een kat uit de boom, een paard uit de modder of een hond uit een brandend huis: de brandweer gaat regelmatig op pad voor dergelijke zaken. Maandag werd er nog een hond gereanimeerd in Kerkrade.

Emotionele eigenaar haalt doodgereden exotische kat op

De exotische kat die vrijdagavond dood werd gevonden langs de A2 in Born, is zondagochtend opgehaald door zijn eigenaar.

Mysterieuze katachtige doodgereden op A2

De politie is vrijdagavond uitgerukt voor een aanrijding met een bijzonder dier.

Kat overleeft aanval door hond in eigen achtertuin niet

Een nachtmerrie voor Monika Verheij uit Tegelen: haar kat Abel werd donderdagochtend in de tuin doodgebeten door een nog onbekende hond.

Kat bijt brandweer bij reddingsactie uit boom

In Beesel is een brandweerman dinsdagochtend in zijn hand gebeten toen hij een kat uit een boom wilde redden.

Heb jij het leukste huisdier van Limburg? Stuur een foto!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in.

Kater Bram neergeschoten: eigenaren zoeken dader

In Susteren is een kat overleden, hoogstwaarschijnlijk nadat er op het beestje is geschoten.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda