Overslaan en naar de inhoud gaan

Kasteleins beleven nat drama: hele zaak staat blank

Geplaatst opmaandag 15 februari 2021 - 20:16

De eigenaren van café 't Hoekje in Valkenburg aan de Geul beleefden maandag een nat drama toen bleek dat hun zaak helemaal blank stond.

"Toen we vanochtend binnenkwamen ,stond er vijf centimeter water in de zaak", vertelt Max Luijten, een van de twee eigenaren.

Verwarming
In het plafond van de zaak sprong in de nacht van zondag op maandag een waterleiding. "We vermoeden dat de leiding bevroren was", zegt Luijten. "Het gaat waarschijnlijk om een oude leiding, want de afgelopen dagen hebben we juist de verwarming laten draaien om dit soort problemen nou net te voorkomen."

Apparatuur
Omdat de leiding de hele nacht water heeft gelekt, is een groot deel van het plafond ondergelopen. "De enige optie is nu om het hele plafond er uit te slopen", vertelt Luijten "Het is wel zuur want als horeca hebben we het al zwaar en nu komt dit er nog bovenop."

En extra zuur is dat de geplande livestream van vastelaovesmaondig hierdoor is afgeblazen. De apparatuur die daarvoor was opgezet heeft behoorlijk wat waterschade en is inmiddels naar zogeheten droogkamers gebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen