Overslaan en naar de inhoud gaan

Kasteeltuinen Arcen flink in trek, 176.000 bezoekers in 2017

Geplaatst opwoensdag 21 maart 2018 - 9:52

Kasteeltuinen Arcen heeft het afgelopen jaar 176.000 bezoekers mogen ontvangen. Het is een van de buitenplaatsen die in 2017 flink meer belangstelling heeft getrokken.

Het landgoed sprak vorig jaar de verwachting uit dat het op termijn 200.000 bezoekers hoopt te noteren. De afgelopen jaren groeide het bezoekersaantal al gestaag.

Lees ook: Kasteeltuinen: op naar 200.000 bezoekers

Miljoen meer
De ruim veertig kastelen en buitenplaatsen die zijn aangesloten bij de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL) trokken in 2017 meer dan 2,3 miljoen bezoekers, bijna een miljoen meer dan het jaar ervoor. Paleis Het Loo trok van alle aangesloten kastelen de meeste bezoekers (393.000). Het stond extra in de belangstelling door de grootse renovatieplannen.

Verstedelijking
René Dessing, directeur van de sKBL, denkt onder meer dat mensen door de verstedelijking steeds vaker een mooie plek in het groen bezoeken. Ook wordt er veel reclame gemaakt voor kastelen en buitenplaatsen.

Nederland telt 65 kastelen en historische buitenplaatsen die museaal toegankelijk zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen