Overslaan en naar de inhoud gaan

Kasteelpark Ter Horst dicht voor auto’s

Geplaatst opdinsdag 24 mei 2016 - 16:55

Kasteelpark Ter Horst is vanwege overlast niet meer toegankelijk voor auto’s. De gemeente plaatste de laatste twee maanden 17 slagbomen in en rondom het bosgebied.

Bij Horst aan de Maas kwam de afgelopen jaren gemiddeld eens per drie weken een klacht binnen over overlast in Kasteelpark Ter Horst. Volgens de gemeente vaak over rondrijdende auto’s of quads. Maar ook geregeld over drugshandel en afvaldumpingen.

Slagbomen
Voor Horst aan de Maas reden om de afgelopen twee maanden nieuwe hoge (vijf) en lage (twaalf) slagbomen verspreid over het bosgebied te plaatsen. De komende weken wil de gemeente de laatste gaten naast de blokkades dichten.

Boomstam
Op meerdere plekken komen stenen en boomstammen te liggen. Bovendien worden diverse greppels doorgetrokken. De nieuwe slagbomen kostten Horst aan de Maas zo’n tien- á vijftienduizend euro.

Volgens de gemeente zijn de afgelopen tijd geen klachten meer binnengekomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lastige konijnen en vossen gaan eraan in Horst
Rapport: 'Overlast goederentreinen in Horst-America'
Permanente geluidsmeters op Wilhelminaplein Horst
Klein Limburgs succes op Powerman Horst (13 apr 2015)
Enquête over verloop van Powerman in Horst na klachten
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen