GaiaZOO eindigt op derde plek bij Leukste uitje van Nederland

GaiaZOO is er niet in geslaagd om de eretitel Leukste uitje van Nederland te prolongeren. De dierentuin in Kerkrade is op de derde plek geëindigd.

Mysterieuze katachtige doodgereden op A2

De politie is vrijdagavond uitgerukt voor een aanrijding met een bijzonder dier.

Lente in Kasteelpark Born: kameeltje geboren

In Kasteelpark Born is kameel Zulaika dinsdagochtend bevallen van een veulentje. Het geslacht van het kleine kameeltje is nog niet bekend.

Video: Mercuriusovergang bij sterrenwacht Kasteelpark Born

Bij de sterrenwacht in Kasteelpark Born werd maandag vol fascinatie gekeken naar de baan van Mercurius. De planeet schoof tussen de zon en de aarde door.

ANWB-leden vinden Kasteeltuinen Arcen leukste uitje

Kasteeltuinen Arcen is door ANWB-leden verkozen tot het 'Leukste uitje van Limburg.'

Kasteelpark Born
Laatste voorbereidingen voor zomer Kasteelpark Born

Bij Kasteelpark Born wordt nu de laatste voorbereidingen getroffen voor het zomerseizoen. Woensdag gaan de deuren van het dierenpark weer wijd open.

Kasteelpark Born
Kasteelpark Born is het leukste uitje van Limburg

Kasteelpark Born is volgens leden van de ANWB het leukste uitje van Limburg in 2015.

Baldadige zilvervossen naar Kasteelpark in Born

Het Kasteelpark in Born krijgt er woensdag twee nieuwe bewoners bij. Het gaat om twee zilvervossen.

Kasteelpark Born
Bezoekersrecord voor Kasteelpark Born

Ruim 70.000 bezoekers hebben in 2014 Kasteelpark Born bezocht. Het dierenpark meldt dat daarmee een kwart meer mensen het park aandeden dan het jaar ervoor.

Kasteelpark Born kan weer snel open

Eerder dan verwacht gaat het Kasteelpark in Born weer open.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda