GaiaZOO eindigt op derde plek bij Leukste uitje van Nederland

GaiaZOO is er niet in geslaagd om de eretitel Leukste uitje van Nederland te prolongeren. De dierentuin in Kerkrade is op de derde plek geëindigd.

Mysterieuze katachtige doodgereden op A2

De politie is vrijdagavond uitgerukt voor een aanrijding met een bijzonder dier.

Lente in Kasteelpark Born: kameeltje geboren

In Kasteelpark Born is kameel Zulaika dinsdagochtend bevallen van een veulentje. Het geslacht van het kleine kameeltje is nog niet bekend.

Video: Mercuriusovergang bij sterrenwacht Kasteelpark Born

Bij de sterrenwacht in Kasteelpark Born werd maandag vol fascinatie gekeken naar de baan van Mercurius. De planeet schoof tussen de zon en de aarde door.

ANWB-leden vinden Kasteeltuinen Arcen leukste uitje

Kasteeltuinen Arcen is door ANWB-leden verkozen tot het 'Leukste uitje van Limburg.'

Kasteelpark Born
Laatste voorbereidingen voor zomer Kasteelpark Born

Bij Kasteelpark Born wordt nu de laatste voorbereidingen getroffen voor het zomerseizoen. Woensdag gaan de deuren van het dierenpark weer wijd open.

Kasteelpark Born
Kasteelpark Born is het leukste uitje van Limburg

Kasteelpark Born is volgens leden van de ANWB het leukste uitje van Limburg in 2015.

Baldadige zilvervossen naar Kasteelpark in Born

Het Kasteelpark in Born krijgt er woensdag twee nieuwe bewoners bij. Het gaat om twee zilvervossen.

Kasteelpark Born
Bezoekersrecord voor Kasteelpark Born

Ruim 70.000 bezoekers hebben in 2014 Kasteelpark Born bezocht. Het dierenpark meldt dat daarmee een kwart meer mensen het park aandeden dan het jaar ervoor.

Kasteelpark Born kan weer snel open

Eerder dan verwacht gaat het Kasteelpark in Born weer open.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden