Overslaan en naar de inhoud gaan

Kasteel Vlodrop boos: 'Schade door nalatigheid waterschap'

Geplaatst opzondag 24 oktober 2021 - 7:03

Volgens John Akkerman van het Steenen Huys in Vlodrop heeft het waterschap kapitale fouten gemaakt tijdens de zware overstromingen van half juli. Het gevolg is een schadepost van ruim 200.000 euro.

"Het waterschap heeft tijdens de wateroverlast beloofd en toegezegd om tijdig bigbags, zandzakken en folie hier af te leveren. Maar het spul kwam niet en toen ging het hier helemaal mis", vertelt John Akkerman, eigenaar van het kasteel.

Video: L1

Volgelopen kelders
Het kasteel stond dagenlang in het water van de Roer. De kelders liepen vol en het vocht trok de monumentale muren in. Sindsdien staan enkele tientallen droogmachines dag en nacht te loeien om meer schade aan het gebouw te voorkomen. Er ging onder meer voor tienduizenden euro's aan kostbare wijn verloren die in de kelders lagen opgeslagen.

Verloren wijn overstroming kasteel Vlodrop (24 okt 2021)
Foto: L1

'Gedaan wat we konden'
Waterschap Limburg heeft een andere kijk op de zaak. In een schriftelijke reactie laat het waterschap weten dat ter plekke 35 bigbags en 3500 zandzakken zijn geplaatst. "Met de huidige inzichten hebben we gezien de omstandigheden van de uitzonderlijke watercrisis, gedaan wat we konden doen en zijn de acties uit onze draaiboeken uitgevoerd", aldus het waterschap.

De eigenaar van het kasteel laat het er niet bij zitten. Hij heeft een klacht ingediend bij het meldpunt van de provincie en overweegt nu juridische stappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen