Overslaan en naar de inhoud gaan

Kasteel Horst wordt cultuur- en sportcentrum

Geplaatst opdonderdag 13 april 2017 - 13:48

Het Kasteel Huys ter Horst in Horst moet verbouwd worden tot een accommodatie voor sport en cultuur.

Dat staat in het plan dat de stichting Kasteel Huys ter Horst volgende week gaat presenteren.

Deelbaar
Het kasteel, dat een geschiedenis heeft die teruggaat tot de 13e eeuw, wordt volgens de plannen een vijfhoekige burcht. Hierin komt een zaal die kan worden opgedeeld in kleinere ruimtes waarin onder meer gesport kan worden.

Toren
Ook de ruïnetoren wordt herbouwd. Op het dak moeten zonnepanelen komen die energie gaan opleveren voor de sport- en cultuuraccommodatie. De nieuwbouw krijgt groene gevels om het verschil te maken tussen de nieuwe hal en de monumentale kasteelruïne. Volgens de Stichting kan het kasteel, langs de A73 in Horst, met het plan de verloren historische en maatschappelijke functie terugkrijgen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stichting voelt zich gepasseerd bij verkoop Kasteelboerderij
Stalen frame geeft Kasteel Huys ter Horst weer vorm
Herberg de Troost keert terug met concerten en album
Vaste ruimte voor popcollectief Muzikantine in Horst
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen