Kasteel Hoensbroek

Cateraar Van Melick trekt zich terug uit Kasteel Hoensbroek

Van Melick Group trekt zich terug als exploitant van Kasteel Hoensbroek. De coronacrisis wordt als voornaamste reden voor die stap opgevoerd.

Kasteel Hoensbroek krijgt eigen Koninklijke Nederlandse Munt
Kasteel Hoensbroek te zien op zilveren dukaat

Kasteel Hoensbroek krijgt vanaf donderdag zijn eigen munt. De munt, uitgegeven door de Koninklijke Nederlandse Munt, werd gepresenteerd als onderdeel van de nieuwe verzamelaarsserie Zilveren Dukaten.

1Lunch Foto 26-8
1Lunch: Geen grote incidenten door storm Francis

Limburgse wasberen ontsnapt uit een dierenpark in Emmen, zware windstoten door zomerstorm Francis en Heerlen verbiedt het voeren van eenden bij Kasteel Hoensbroek. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Vogelpoep kak stront schijt
Heerlen verbiedt voeren eenden bij Kasteel Hoensbroek

Eenden en andere watervogels die neerstrijken bij Kasteel Hoensbroek moeten vanaf dinsdag zelf op zoek naar eten. De gemeente Heerlen heeft een voerverbod in het gebied ingesteld om overlast tegen te gaan.

WhatsApp Image 2020-05-29 at 17.04.30
Sluiproutes terug in kasteel Hoensbroek door corona

Om te zorgen dat het personeel op kasteel Hoensbroek na heropening zich snel kan verplaatsen, is er een aantal sluiproutes in het kasteel gecreeƫrd.

Thermenmuseum Heerlen
Heerlense musea voortaan gratis voor kinderen

Scholieren kunnen voortaan gratis naar het Thermenmuseum in Heerlen. Ook kunnen scholen nu hun kinderen zonder entree op excursie sturen naar Kasteel Hoensbroek.

luchtballon, festival, hoensbroek
Ballonfestival Hoensbroek definitief afgeblazen

Een flinke tegenslag voor het Parkstad Ballonfestival. Voor de derde dag op rij is op zondag het programma afgelast.

In beeld: Europees Fiat 500-treffen in Zuid-Limburg

Uit heel Europa kwamen dit weekend liefhebbers met hun Fiat 500 naar Limburg voor het Fiat-treffen.

Rapper Sjors wordt in boevenpak achtervolgd door Heerlen

Woordkunstenaar Rapper Sjors is niet altijd druk met muziek bezig. Zo blijkt de Brunssumer niet vies van een spectaculair spelletje met de YouTubers van StukTV.

Thermenmuseum Heerlen
Heerlen ziet af van verzelfstandiging Historisch Goud

Heerlen ziet af van het voornemen zijn erfgoedafdeling Historisch Goud komend jaar te verzelfstandigen. Het gaat daarbij om het Thermenmuseum, Kasteel Hoensbroek en de archieven van Rijckheyt.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten