Overslaan en naar de inhoud gaan

Kas van Oost keert terug naar Westa

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 23:18

Kas van Oost keert terug naar Westa. De 15-jarige tafeltennisser uit Wessem is een van de grootste Nederlandse talenten.

Van Oost volgde de jeugdopleiding bij Westa uit Wessem en speelde op 12-jarige leeftijd al in de landelijke derde divisie. Daarna stapte hij over naar Red Star uit Venray. Die ploeg speelt in de landelijke eerste divisie.

Leeftijds- en buurtgenoten
Samen met zijn leeftijds- en buurtgenoten Barry Berben en Jelle Moris gaat Van Oosten gaan samen met drievoudig Lets kampioen Arturs Reinholds de strijd aan om met Westa op het hoogste tafeltennisniveau terug te keren.

Toekomst
Na een onverwachte degradatie besloot de club met eigen jeugd aan de toekomst te gaan bouwen en dat is gelukt. Jorg Smeets van Westa is niet bang dat de jonkies te vroeg voor de leeuwen gegooid worden. “Zij werden afgelopen seizoen kampioen in de eerste divisie en als je ziet wat die mannen voor een ontwikkeling doormaken, dan gaat het heel erg goed.”

Ambitieus
"
De Wessemse club is ambitieus, heeft geen bakken met geld om spelers van elders te halen, maar wel een eigen filosofie", vertelt Smeets. “Wij willen met eigen jeugd onze eredivisieteams vullen. Daar steken we veel tijd en energie in. Dit is in ieder geval een mooie beloning voor spelers, trainers en de hele club."

Promotiestrijd
Berben, Moris, Van Oost en Arturs Reinholds beginnen eind januari aan de strijd om promotie naar de eredivisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen