Overslaan en naar de inhoud gaan

Kas van Oost keert terug naar Westa

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 23:18

Kas van Oost keert terug naar Westa. De 15-jarige tafeltennisser uit Wessem is een van de grootste Nederlandse talenten.

Van Oost volgde de jeugdopleiding bij Westa uit Wessem en speelde op 12-jarige leeftijd al in de landelijke derde divisie. Daarna stapte hij over naar Red Star uit Venray. Die ploeg speelt in de landelijke eerste divisie.

Leeftijds- en buurtgenoten
Samen met zijn leeftijds- en buurtgenoten Barry Berben en Jelle Moris gaat Van Oosten gaan samen met drievoudig Lets kampioen Arturs Reinholds de strijd aan om met Westa op het hoogste tafeltennisniveau terug te keren.

Toekomst
Na een onverwachte degradatie besloot de club met eigen jeugd aan de toekomst te gaan bouwen en dat is gelukt. Jorg Smeets van Westa is niet bang dat de jonkies te vroeg voor de leeuwen gegooid worden. “Zij werden afgelopen seizoen kampioen in de eerste divisie en als je ziet wat die mannen voor een ontwikkeling doormaken, dan gaat het heel erg goed.”

Ambitieus
"
De Wessemse club is ambitieus, heeft geen bakken met geld om spelers van elders te halen, maar wel een eigen filosofie", vertelt Smeets. “Wij willen met eigen jeugd onze eredivisieteams vullen. Daar steken we veel tijd en energie in. Dit is in ieder geval een mooie beloning voor spelers, trainers en de hele club."

Promotiestrijd
Berben, Moris, Van Oost en Arturs Reinholds beginnen eind januari aan de strijd om promotie naar de eredivisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV