Overslaan en naar de inhoud gaan

Karter Stan Pex zesde op WK in KZ-klasse in Lonato

Geplaatst opzondag 4 oktober 2020 - 16:36

Stan Pex is in het Italiaanse Lonato als zesde gefinisht bij het WK karten in de KZ-klasse. De karter uit Maasbracht startte vanaf P15. Broer Jorrit had zich niet geplaatst voor de finale op het South Gardia circuit.

Zaterdag had Stan Pex zich een prima uitgangspositie verworven voor de finale, maar zondagmorgen verspeelde hij in de kwalificatie de nodige plaatsen, waardoor hij van de achtste rij aan de strijd om de wereldtitel moest beginnen.

Prima start
Pex kende een prima start en kwam na de eerste van de 25 ronden als zevende door. Daarna zakte hij terug naar de twaalfde plaats. In de zevende ronde won hij weer een plek. Halverwege de race lag hij achtste en in de volgende ronden kwam hij op P7 door. In de voorlaatste ronde lag hij zesde en die plaats wist hij tot het einde van de race vast te houden.

iglesias wereldkampioen
De Fransman Jeremy Iglesias, die op P2 gestart was, won de race op het 1.200 meter lange circuit en is de nieuwe wereldkampioen in de KZ-klasse. Hij onttroonde Marijn Kremers, die tweede werd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen