Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Karter Kris (9) jongste Nederlander ooit op WK Rotax Max

Geplaatst opvrijdag 26 augustus 2016 - 17:57

Karter Kris Haanen uit Horst is met zijn negen jaar de jongste Nederlander ooit die meedoet aan het WK Rotax Max, dat in oktober in Italië wordt gehouden.

Bij Karting Genk racet Kris door de bochten en over het parcours alsof hij er al jaren rijdt.

Verstappen
De kartprestaties van Haanen doen denken aan die van Formule-1-sensatie Max Verstappen, die ook ooit in Genk is begonnen. "Ja, Max Verstappen is mijn grote voorbeeld", zegt Kris. "En ik kijk echt altijd als er een race is in de Formule 1. Ik kijk ook alle kwalificaties."

WK in Italië
Tot voor kort mochten kinderen tot dertien jaar geen internationale kampioenschappen rijden, maar dat is sinds dit jaar veranderd. En zo kon Kris Haanen een ticket bemachtigen voor het WK Rotax Max in Italië. "Dat vind ik heel erg leuk. Ja, het is superleuk en ik ben ook wel een beetje zenuwachtig", vertelt Kris.

Het WK Rotax Max Grand Finals wordt gehouden op de baan van Sarno in Italië, van 15 tot en met 22 oktober.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen