Overslaan en naar de inhoud gaan

Karter Kris (9) jongste Nederlander ooit op WK Rotax Max

Geplaatst opvrijdag 26 augustus 2016 - 17:57

Karter Kris Haanen uit Horst is met zijn negen jaar de jongste Nederlander ooit die meedoet aan het WK Rotax Max, dat in oktober in Italië wordt gehouden.

Bij Karting Genk racet Kris door de bochten en over het parcours alsof hij er al jaren rijdt.

Verstappen
De kartprestaties van Haanen doen denken aan die van Formule-1-sensatie Max Verstappen, die ook ooit in Genk is begonnen. "Ja, Max Verstappen is mijn grote voorbeeld", zegt Kris. "En ik kijk echt altijd als er een race is in de Formule 1. Ik kijk ook alle kwalificaties."

WK in Italië
Tot voor kort mochten kinderen tot dertien jaar geen internationale kampioenschappen rijden, maar dat is sinds dit jaar veranderd. En zo kon Kris Haanen een ticket bemachtigen voor het WK Rotax Max in Italië. "Dat vind ik heel erg leuk. Ja, het is superleuk en ik ben ook wel een beetje zenuwachtig", vertelt Kris.

Het WK Rotax Max Grand Finals wordt gehouden op de baan van Sarno in Italië, van 15 tot en met 22 oktober.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen