Overslaan en naar de inhoud gaan

Karter Francot sleept fabriekscontract binnen

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 10:18

De Limburgse karter Reno Francot heeft een fabriekscontract bij de Italiaanse OTK Kart Group in de wacht gesleept.

Opmerkelijk is dat de 13-jarige coureur pas anderhalf jaar in de kartsport actief is.

Testritten in Italië
In die korte tijd heeft hij naam gemaakt in internationale kartwedstrijden. Zijn goede rijden is ook opgemerkt door de Italiaanse fabrikant van karts. In maart werd hij uitgenodigd om op het fabriekscircuit in Italië een aantal testritten te rijden.

Het allerbeste materiaal
De testresultaten waren dusdanig goed dat de fabriek de uit Echt afkomstige coureur een fabriekscontract heeft aangeboden. Hierdoor kan de Limburger de komende tijd over het beste materiaal beschikken.

Ontzettend gedreven
Paul Lemmens, de huidige teambaas van Reno geeft aan dat de opmars ongelooflijk snel is gegaan. "Hij is ontzettend gedreven met zijn sport bezig. Hij bestudeert hoe andere rijders de bochten aansnijden en op welk moment zij insturen", legt Lemmens uit.

Computerdata
Tussen de trainingen door, op zijn thuisbaan in Genk, vergelijkt de jonge coureur de datagegevens die zijn kart naar de computer verstuurd. Samen met teammanager Edgar Baadjou probeert hij uit te zoeken waar hij nog enkele tienden van een seconde winst kan behalen.

Met beide voeten op de grond blijven
Fernon Francot, de vader van Reno, beseft dat zijn zoon op dit moment een groot talent en erg gewild is bij de kartteams. "Maar we blijven met beide voeten op de grond", zegt hij. Ook wil hij geen voorspellingen naar de toekomst van het verdere verloop van de racecarrière doen. Paul Lemmens geeft met enige realiteitszin aan: "Ze zijn goed bezig, maar ze zijn er nog lang niet. Het is op dit moment nog te vroeg om hem te gaan vergelijken met Max Verstappen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen