Overslaan en naar de inhoud gaan

Kartbaan Venray wordt publieke attractie

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 15:27

De outdoor kartbaan op Raceway Venray wordt voortaan een publieke attractie.

Vanaf 1 maart volgend jaar kunnen mensen een kart huren om te racen op een vernieuwde baan van vijfhonderd meter lang.

Kartbaan
Dat maakt eigenaar Harry Maessen van het racecircuit bekend. "De kartbaan ligt er, maar er is nooit iemand geweest die er serieus mee aan de slag wil. Tot nu." Paul Verberk en Mirjam van Otterlo uit Nijmegen zijn bereid de kartbaan voor eigen rekening en risico te exploiteren. Verberk bouwt karts en verkoopt onderdelen, Van Otterlo was vijftien jaar werkzaam bij de indoor kartbaan in Nijmegen.

Eigen kart
Nu wordt de kartbaan in Venray alleen gebruikt door mensen die een eigen kart hebben. De baan van 950 meter loopt deels over het circuit. Door de rechte stukken worden snelheden tot wel 75 kilometer per uur bereikt.

Meer bochten
Om de kartbaan geschikter te maken voor het grote publiek, wordt die verlegd en vernieuwd. Ze loopt straks niet meer over het racecircuit en krijgt meer bochten, zodat de snelheid getemperd wordt. De vernieuwde en verlegde baan is straks 500 meter lang.

Baan aangepast
Na 25 oktober, als het seizoen op Raceway Venray wordt afgesloten met de finale van de baankampioenschappen, wordt de kartbaan aangepast, aldus Maessen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Harry Maessen schept 800 banen in Heijen
Maessen trekt zich terug uit Polenhotel in Leunen
Inwoners Leunen bedenken alternatief voor Polenhotel
Toestemming voor Polenhotel in oude melkfabriek Leunen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen