Overslaan en naar de inhoud gaan

Kartbaan Venray wordt publieke attractie

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 15:27

De outdoor kartbaan op Raceway Venray wordt voortaan een publieke attractie.

Vanaf 1 maart volgend jaar kunnen mensen een kart huren om te racen op een vernieuwde baan van vijfhonderd meter lang.

Kartbaan
Dat maakt eigenaar Harry Maessen van het racecircuit bekend. "De kartbaan ligt er, maar er is nooit iemand geweest die er serieus mee aan de slag wil. Tot nu." Paul Verberk en Mirjam van Otterlo uit Nijmegen zijn bereid de kartbaan voor eigen rekening en risico te exploiteren. Verberk bouwt karts en verkoopt onderdelen, Van Otterlo was vijftien jaar werkzaam bij de indoor kartbaan in Nijmegen.

Eigen kart
Nu wordt de kartbaan in Venray alleen gebruikt door mensen die een eigen kart hebben. De baan van 950 meter loopt deels over het circuit. Door de rechte stukken worden snelheden tot wel 75 kilometer per uur bereikt.

Meer bochten
Om de kartbaan geschikter te maken voor het grote publiek, wordt die verlegd en vernieuwd. Ze loopt straks niet meer over het racecircuit en krijgt meer bochten, zodat de snelheid getemperd wordt. De vernieuwde en verlegde baan is straks 500 meter lang.

Baan aangepast
Na 25 oktober, als het seizoen op Raceway Venray wordt afgesloten met de finale van de baankampioenschappen, wordt de kartbaan aangepast, aldus Maessen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maasbrachtenaar Pex weer Duits kampioen karting
Kartcentra profiteren van succes Max Verstappen
Geen Europese titel voor karter Stan Pex
Karter Jorrit Pex kan wereldtitel niet prolongeren
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen