schutters schutterij sint sebastianus sevenum (20 jun 2020)

VVD wil actie voor minder rompslomp schutterijen

De VVD in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur moet voorkomen dat de schutterijen 'ondergesneeuwd' dreigen te raken bij een aanpassing van de Wet wapens en munitie.

ANP-415305727
VVD: ook Canon van Limburg mogelijk actualiseren

De VVD in het Limburgs Parlement zou het goed vinden als bekeken wordt of de Canon van Limburg moet worden aangepast en geactualiseerd.

Forum: 'Coalitie moet recht doen aan verkiezingsuitslag'

Lijsttrekker Ruud Burlet van Forum voor Democratie vindt het jammer dat GroenLinks, PvdA en D66 nu al hebben aangegeven dat ze een coalitie met zijn partij onhaalbaar achten.

Karin Straus: 'Duits op scholen afschaffen is doodzonde'

VVD-politica Karin Straus zou het 'superzonde' vinden als Duits op middelbare scholen afgeschaft wordt vanwege lerarentekort.

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 stemmen stembureau Stadhuis Sittard
Kandidatenlijsten CDA en VVD definitief: niks veranderd

De kandidatenlijsten van CDA en VVD voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar zijn ongewijzigd vastgesteld.

Straus en Van den Akker trekken VVD-kar Statenverkiezingen

Karin Straus is unaniem gekozen als lijsttrekker van de VVD voor de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.

Gedeputeerde trekt zich terug als lijsttrekker VVD

Gedeputeerde Joost van den Akker trekt zich terug als kandidaat voor het lijsttrekkerschap voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Van den Akker teleurgesteld: 'Ik wil mijn klus afmaken'

VVD-gedeputeerde Joost van den Akker is teleurgesteld en verrast dat hij door het bestuur van de VVD Regio Zuid niet is voorgedragen als lijsttrekker voor de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.

'Straus grotere stemmentrekker dan Van den Akker'

Voorzitter Onno Hoes van de VVD Regio Zuid denkt dat zijn partij met Karin Straus als lijsttrekker meer stemmen haalt dan met gedeputeerde Joost van den Akker als kopman.

Gedeputeerde Van den Akker gepasseerd als lijsttrekker

Het bestuur van de VVD Regio Zuid draagt niet zittend gedeputeerde Joost van den Akker, maar oud-Tweede Kamerlid Karin Straus voor als lijsttrekker voor de verkiezingen van Provinciale Staten van maart volgend jaar.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten