Overslaan en naar de inhoud gaan

Karel Leunissen stopt als voorzitter van CDA-Limburg

Geplaatst opmaandag 26 september 2016 - 11:56

Karel Leunissen stopt op 1 november als voorzitter van het CDA-Limburg.

Het oud Eerste Kamerlid en oud-raadslid van de voormalige gemeente Eijsden is sinds 2011 voorzitter. In 2015 werd zijn termijn met een jaar verlengd. Leunissen kiest er nu zelf voor om de voorzittershamer neer te leggen.

Hoogtepunten
Het dagelijks bestuur van het CDA-Limburg spreekt in een reactie "haar grote waardering uit voor het vele werk dat hij voor en achter de schermen heeft verricht". CDA-gedeputeerde Ger Koopmans noemt de "succesvol verlopen verkiezingen" voor het Limburgs Parlement in 2015 en de "prachtige kandidatenlijst" voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart de hoogtepunten onder het bewind van Leunissen.

"Zonder de inzet en de toewijding van onze voorzitter hadden we dit nooit kunnen realiseren", aldus Koopmans.

Opvolger
Vanaf 1 november wordt het voorzitterschap van het CDA-Limburg waargenomen door vice-voorzitter en voormalig statenlid Harold Schroeder uit Kerkrade. Binnenkort wordt de procedure voor een opvolger van Leunissen gestart.

Het is de bedoeling dat begin volgend jaar de nieuwe voorzitter wordt gekozen op een ledenvergadering van het CDA-Limburg.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Dit Oekraïne-referendum schept maximale verwarring'
CDA-congres: Cultuursubsidies moeten eerlijker verdeeld
CDA Limburg niet ontevreden over concept-kandidatenlijst
Landelijke nieuwjaarsreceptie CDA is in Venlo
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen