Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Karatefamilie Creemers op weg naar Olympische Spelen

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 12:58

De Maastrichtse Ingrid Creemers is opgenomen in het Nederlandse team en de WK-selectie van karate. In 2020 is de vechtkunst voor het eerst een Olympische sport.

De karateka wil zich volgend jaar kwalificeren.

Vechten
Ondanks de snelle uitschakeling op het WK Karate begin november in Madrid blijft Creemers in de race voor een historische plek op de Olympische Zomerspelen van 2020. Het WK leverde bij de karateka met een turnachtergrond een dubbel gevoel op. "Aan de ene kant was ik blij hoe ik had gevochten, maar aan de andere kant wil je meer dan twee partijen uitkomen op het WK. De komende toernooien ga ik nog beter mijn best doen in de hoop dat ik daar wel om de prijzen kan vechten."

Winnen en verliezen
Om zich rechtstreeks te plaatsen voor Tokio 2020 is een plaats bij de eerste twee op de WKF-ranking vereist. "Het onderlinge verschil tussen de twintig concurrenten is zo klein. Iedereen wint van elkaar en iedereen verliest van elkaar. Daarom is het moeilijk te zeggen of ik de Spelen wel of niet zal halen. De wereldkampioen van nu kan het volgende toernooi in de eerste ronde eruit liggen."

Escape
Karate is in 2020 voor het eerst na 26 jaar lobbyen een Olympische sport. Ingrid kan daardoor geschiedenis schrijven als eerste Nederlandse, Olympische karateka. Mocht ze zich niet middels de WKF-ranking plaatsen, dan is er altijd nog een escape mogelijk. "Als ik mij niet rechtstreeks kwalificeer, kan ik dat alsnog doen op een Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) dat in Parijs, voorafgaande aan de Spelen, wordt gehouden begin 2020."

Droom nastreven
Dat dit toernooi meer dan een strohalm kan zijn, bevestigt haar 24-jarige broer Alex die in de klasse +84 kilogram dezelfde Olympische droom nastreeft, maar vanwege zijn stand op de wereldranglijst minder perspectief op de Spelen heeft. "In Parijs doen de landen die zich al geplaatst hebben niet mee aan het OKT. Dan wordt de kans om je te kwalificeren een stuk groter. Als Ingrid tot die tijd in de top mee kan draaien, heb je een ultieme kans om je op het beslissende moment te bewijzen. Mijn zus heeft daar de capaciteiten voor."

Dak eraf
Ingrid en Alex trainen samen zeven dagen per week met vader Peter Creemers als coach en trainer. Hij verzorgt veel trainingen en moeder Annelies, die in 1989 de zilveren medaille pakte op het EK karate, is een mentale steun. "Elke dag zijn we met de droom bezig", zegt vader Creemers. "De Olympische Spelen zijn al zolang een droom van alle karateka’s. Als één van onze kinderen dat haalt, gaat bij ons het dak eraf."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen