Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Karatefamilie Creemers op weg naar Olympische Spelen

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 12:58

De Maastrichtse Ingrid Creemers is opgenomen in het Nederlandse team en de WK-selectie van karate. In 2020 is de vechtkunst voor het eerst een Olympische sport.

De karateka wil zich volgend jaar kwalificeren.

Vechten
Ondanks de snelle uitschakeling op het WK Karate begin november in Madrid blijft Creemers in de race voor een historische plek op de Olympische Zomerspelen van 2020. Het WK leverde bij de karateka met een turnachtergrond een dubbel gevoel op. "Aan de ene kant was ik blij hoe ik had gevochten, maar aan de andere kant wil je meer dan twee partijen uitkomen op het WK. De komende toernooien ga ik nog beter mijn best doen in de hoop dat ik daar wel om de prijzen kan vechten."

Winnen en verliezen
Om zich rechtstreeks te plaatsen voor Tokio 2020 is een plaats bij de eerste twee op de WKF-ranking vereist. "Het onderlinge verschil tussen de twintig concurrenten is zo klein. Iedereen wint van elkaar en iedereen verliest van elkaar. Daarom is het moeilijk te zeggen of ik de Spelen wel of niet zal halen. De wereldkampioen van nu kan het volgende toernooi in de eerste ronde eruit liggen."

Escape
Karate is in 2020 voor het eerst na 26 jaar lobbyen een Olympische sport. Ingrid kan daardoor geschiedenis schrijven als eerste Nederlandse, Olympische karateka. Mocht ze zich niet middels de WKF-ranking plaatsen, dan is er altijd nog een escape mogelijk. "Als ik mij niet rechtstreeks kwalificeer, kan ik dat alsnog doen op een Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) dat in Parijs, voorafgaande aan de Spelen, wordt gehouden begin 2020."

Droom nastreven
Dat dit toernooi meer dan een strohalm kan zijn, bevestigt haar 24-jarige broer Alex die in de klasse +84 kilogram dezelfde Olympische droom nastreeft, maar vanwege zijn stand op de wereldranglijst minder perspectief op de Spelen heeft. "In Parijs doen de landen die zich al geplaatst hebben niet mee aan het OKT. Dan wordt de kans om je te kwalificeren een stuk groter. Als Ingrid tot die tijd in de top mee kan draaien, heb je een ultieme kans om je op het beslissende moment te bewijzen. Mijn zus heeft daar de capaciteiten voor."

Dak eraf
Ingrid en Alex trainen samen zeven dagen per week met vader Peter Creemers als coach en trainer. Hij verzorgt veel trainingen en moeder Annelies, die in 1989 de zilveren medaille pakte op het EK karate, is een mentale steun. "Elke dag zijn we met de droom bezig", zegt vader Creemers. "De Olympische Spelen zijn al zolang een droom van alle karateka’s. Als één van onze kinderen dat haalt, gaat bij ons het dak eraf."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen