Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapotte leiding: metershoge waterfontein in Kerkrade

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 15:37

Door een kapotte waterleiding aan de Strijthagenweg in Kerkrade ontstond donderdagmiddag een metershoge waterfontein.

De hulpdiensten werden kort voor 15:00 uur donderdag ingeschakeld.

Werkzaamheden
Volgens een woordvoerder van Waterleiding Maatschappij Limburg is er bij werkzaamheden van een aannemer een brandkraan beschadigd geraakt. De leiding waar het water uit lekt, is een transportleiding. Die is groter dan een 'normale' leiding en er staat meer druk op. Vandaar dat het water zo hoog de lucht in spoot.

Reparatie
De waterleiding is inmiddels afgesloten. Zodra er geen water meer weglekt, gaan monteurs een nieuwe brandkraan plaatsen. Daarna moet de leiding nog worden doorgespoeld. Dat alles gaat naar verwachting nog tot 19:15 uur duren.

Geen noodmaatregelen
Als gevolg daarvan hebben bedrijven en omwonenden in de omgeving van de Strijthagenweg de komende uren geen water, zo verwacht de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Het ziet er op dit moment niet naar uit dat er noodvoorzieningen moeten worden getroffen, aldus WML.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen