Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapotte bovenleiding bij Roermond: tot dinsdag geen treinen

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 7:18

Door een kapotte bovenleiding bij Roermond kunnen er tot dinsdag 4:00 uur geen treinen rijden tussen Roermond en Weert.

Een trein strandde maandagochtend tussen Roermond en Weert door de defecte bovenleiding.

Evacuatie
De machinist zag rond 6:30 uur dat de bovenleiding in Roermond ter hoogte van de Slachthuisstraat kapot was, laat een woordvoerder van ProRail weten. De 49 reizigers in de trein werden geëvacueerd. De gestrande trein wordt weggesleept.

Beperkt treinverkeer
Door de beschadigde bovenleiding was er op verschillende trajecten beperkt treinverkeer. Zo reden een tijdje geen Arriva-treinen, maar die rijden inmiddels weer. Op het traject Roermond-Weert rijden tot dinsdag 4:00 uur geen treinen, meldt de NS. Reizigers kunnen gebruikmaken van snelbussen.

Arbeidsintensief
Het is niet bekend waardoor de bovenleiding is beschadigd. Volgens de woordvoerder gebeurt het vaker en kan dat verschillende oorzaken hebben. Reparatie van de bovenleiding duurt doorgaans lang. "Het is specialistisch werk en arbeidsintensief. En het ligt eraan of het een breuk is. Als de leiding over een aantal honderden meters beschadigd is dan moet er veel draad worden vervangen. En dat kost veel tijd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen