Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapotte bovenleiding bij Roermond: tot dinsdag geen treinen

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 7:18

Door een kapotte bovenleiding bij Roermond kunnen er tot dinsdag 4:00 uur geen treinen rijden tussen Roermond en Weert.

Een trein strandde maandagochtend tussen Roermond en Weert door de defecte bovenleiding.

Evacuatie
De machinist zag rond 6:30 uur dat de bovenleiding in Roermond ter hoogte van de Slachthuisstraat kapot was, laat een woordvoerder van ProRail weten. De 49 reizigers in de trein werden geëvacueerd. De gestrande trein wordt weggesleept.

Beperkt treinverkeer
Door de beschadigde bovenleiding was er op verschillende trajecten beperkt treinverkeer. Zo reden een tijdje geen Arriva-treinen, maar die rijden inmiddels weer. Op het traject Roermond-Weert rijden tot dinsdag 4:00 uur geen treinen, meldt de NS. Reizigers kunnen gebruikmaken van snelbussen.

Arbeidsintensief
Het is niet bekend waardoor de bovenleiding is beschadigd. Volgens de woordvoerder gebeurt het vaker en kan dat verschillende oorzaken hebben. Reparatie van de bovenleiding duurt doorgaans lang. "Het is specialistisch werk en arbeidsintensief. En het ligt eraan of het een breuk is. Als de leiding over een aantal honderden meters beschadigd is dan moet er veel draad worden vervangen. En dat kost veel tijd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen